Foci

2011.06.25. 06:55

Hazatért a balhátvéd

Pápa - A két klub már megegyezett, csak Présinger Ádám "igenje" hiányzik a szerződéshez. Ezzel azonban nem lesz gond, állítja a korosztályos válogatott futballista.

Novothny Ottó

A huszonkét esztendős játékos szerencsés, hiszen a sikerekben nem éppen bővelkedő magyar labdarúgásban szerzett már jó néhány nemzetközi érmet is.
 
- Pápán születtem, a szüleim ma már Dákán laknak  kezdte a bemutatkozást Présinger Ádám. - Kisgyerekként is Győrbe jártam focizni a bátyámmal. Azóta ő abbahagyta, én azonban nagyon megszerettem.
Később az MTK akadémiáján pallérozták a kis Ádám focitudását.
 
- Még Győrből kerültem be az utánpótlás-válogatottba, volt mindenféle összetartás, edzőtábor. Ezután kerestek meg a kék-fehérek, itt előbb még Pesten éltem, de később lekerültem az akadémiára.
Húszévesen a Honvéd ellen mutatkozott be az első osztályban, azonnal góllal.
 
- Jól sikerült a belépőm, időközben már egy gólpasszt is jegyzek az első ligában - pontosított a fiatalember. - A Videotonhoz igazoltam, ahol kevés játéklehetőséget kaptam. Kölcsönben voltam Pécsen, legutóbb pedig a Vasasnál. Összesen 9 első osztályú meccsen léphettem pályára.

Megkértem, hogy sorolja fel erényeit, illetve hibáit.
 
- Nehéz kérdés, pont én jellemezzem magamat? Na jó, megpróbálom. Ballábas vagyok, arra azt mondják, hogy nem is olyan rossz. Gyakran tudom segíteni a támadásokat. Gyorsaságban sokat kell még fejlődnöm, ahogy a fejelőtudásom is igényel még képzést bőségesen.

 

 

A hároméves szerződés nyugodt fejlődést kínálhat - jegyzem meg.
- Ez pontosan így igaz. Kicsit elegem lett a kölcsönadá-sokból, szeretnék bizonyítani. Ehhez persze az kell, hogy gyakrabban kapjak játéklehetőséget. Nagyon bízom benne, hogy ez Pápán így lesz.

Mire szavaz, faggattam tovább a remek labdarúgót: külföld vagy itthon?
- Saját esetem válasz erre a kérdésre. Először itthon szeretnék maradandót alkotni, utána,  ha lesz megkeresésem, akkor egy pillanatra sem zárkózom el a külföldre költözéstől.

Pápán sokan ismerik, nyilván a szülei is kimennek majd a meccsekre - mondom.
- Ez így lesz,  ráadásul nem kell bemutatni nekem a várost és a környéket sem. Gyakran hazajártam eddig is, hiszen Székesfehérvár egyáltalán nem volt messze. Örülök, hogy így alakult a sorsom, sokat várok ettől a tervezett három évtől. Több játékost is ismerek a csapatból, de például Lipták Zoli is dicsérte a klubot - fejezte be Présinger Ádám.

 

Présinger Ádám 1989. január 26-án született Pápán. A 186 centi magas játékos azonnal a védősor bal oldalán kezdett focizni. Tagja volt az U19-es Euró- pa-bajnoki bronz-, illetve az U20-as vébéharmadik csapatnak is. A Videoton színeiben az előző szezonban bajnoki ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!