Foci

2011.09.09. 07:32

Pontgyarapító futball

Ajka, Veszprém - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság negyedik körében az FC Ajka a pont nélküli Dunaújvárost fogadja szombaton. A Veszprém FC viszont az ajkaiaktól "kapta" ellenfelét: vasárnap Kozármislenybe látogat.

Munkatársainktól

- Remekül telt a hetünk, elvégeztük a tervezett munkát - mondta Artner Tamás, az FC Ajka szakvezetője. - Nincs sérültünk, és Pavlitzky Balázs is visszaérkezett a válogatottól, ahol kétmeccsnyi időt töltött a pályán.

- Tipikusan olyan mérkőzés jön, ahol "kötelező" a három pont megszerzése.
 
- Azért kell ezzel kicsit vigyáznunk, mert ellenfelünknek viszont kötelező megkezdeni a pontgyűjtést. Biztos, hogy ezért mindent megtesznek, hiszen eddig még ez nem sikerült nekik. Célunk, hogy az akaratunkat rájuk erőltessük és a helyzeteinket kihasználjuk. Támadóinktól gólt, gólokat várok.

- Ismerik a Duna-parti alakulatot?
 
- Egyénileg tisztában vagyunk a játékosok képességeivel, de csapatként nincs információnk róluk. Tovább folytatjuk a fiatalítást, hisz Pavlitzky, Gaál, Szalai egyaránt nincsenek még húszévesek. A kezdést követően azonnal nyomást kell a dunaújvárosiakra gyakorolnunk, és remélhetően nem lesz gondunk.

A Veszprém FC az elmúlt héten magabiztos győzelemmel kezdte meg a pontgyűjtést. Vágó Attila tanítványai ellentmondást nem tűrő fölénnyel 3:1-re verték az akkori listavezető Ferencváros II-t.
 
- Nagyon járt már nekünk ez a három pont. Őszintén szólva így még jobban fáj, hogy az első két fordulóban gyakorlatilag négy pontot elszórakoztunk. Ezek után úgy gondolom, az elvesztett pontokat már csak egy idegenbeli bravúrral tudjuk visszaszerezni.

- Erre jó alkalom kínálkozik vasárnap, amikor Kozármislenyben lépnek pályára.
 
- Már tavaly is közel álltunk Kozármislenyben a bravúrhoz. Jó lenne, ha most meg is valósítanánk. Ellenfelünk eddig a három fordulóból kettőt otthon játszott, és a hazai meccseit be is húzta, az egyiket épp megyei riválisunk, az Ajka ellen. A három pont megszerzését tűztük ki célul, de nem lennék elkeseredett, ha harminchárom bajnoki után megszereznénk első döntetlenünket.

- A győztes csapatban lesz változás?

- Mindenképpen, hiszen Lang Ádám visszatért a válogatottól és rá mindenképpen számítok a védelem tengelyében. Varga, Czvetkó és Molnár továbbra is maródi, talán jövő héten kapcsolódhatnak be a munkába. Finta sorsdöntő gólt lőtt, ezért neki is most több szerepet szánok.

A veszprémiek már délelőtt elindulnak a kozármislenyi mérkőzésre, majd közös ebédet követően érkeznek a Pécs melletti településre. A mérkőzés eseményeit a www.naplo-online.hu internetes oldalon nyomon követhetik az érdeklődők. Az ajkaiaknál viszont hír, hogy a 14 éven aluliak mellett a hölgyek is ingyen, belépőjegy vásárlása nélkül nézhetik meg a Dunaújváros elleni, majd az ezt követő összes hazai találkozót.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!