Foci

2011.10.06. 17:08

Megyei rangadó?

Megyei körkép - Megyei mumusát fogadja vasárnap a Lombard Pápa II a labdarúgó NB III Bakony-csoportjának nyolcadik fordulójában. A Tomaj mellett a Füred és a Várpalota is idegenben lép pályára.

Horváth Gábor

Pápa II_Badacsonytomaj

A tabellán betöltött jelenlegi pozíciók alapján kicsit erős rangadónak nevezni a két Veszprém megyei csapat találkozóját, de a közös múltból kiindulva érdekes az összecsapás.

A negyedik helyen álló Lombard II-nél mumusként tekintenek a most pont nélkül sereghajtó Balaton-partiakra, ugyanis az eddig egymás ellen lejátszott négy mérkőzésből három is döntetlennel végződött. A pápaiak mindössze egy alkalommal tudták két vállra fektetni az esetek nagy többségében jóval gyengébb játékerőt képviselő Tomajt.

Nagy Mihály, a Pápa II szakvezetője: - Az előző fordulóban végig többet birtokoltuk a labdát a listavezető Csákvár otthonában, azonban a támadójátékunk gyengesége miatt ebből nem tudtunk profitálni (3:1 - a szerk.). Emellett három pontrúgásnál is csúnya hibát vétettünk. Elgondolkoztató, hogy a hazaiak motiváltabbak voltak nálunk. A Tomaj ellen mi vagyunk az esélyesebbek, de azt nem felejtjük el, hogy a badacsonyiak sok borsot törtek már az orrunk alá.

Németh István, a Badacsonytomaj szakvezetője: - "Soha nem adjuk fel!" - kiabálták szurkolóink, s mi is ehhez tartjuk magunkat. A Körmend elleni múlt heti meccs első félidejében valamivel jobbak voltak a vendégek, a folytatásban viszont mi irányítottunk, sajnos a pontszerzés ezúttal sem jött össze (1:2 - a szerk.). Azért nem csüggedünk, sőt úgy érzem, hogy kezd összeérni a társaság. Az első három fordulóban inkább védekeztünk, a legutóbbi mérkőzéseken viszont már azt láttam, amit a tavalyi csapattól. Ezúttal is lesznek hiányzóink.
(Kezdés: vasárnap, 14.00)

Répcelak_Várpalota

Legutóbbi két találkozóján nem szerzett pontot a Várpalota, amely a múlt héten egy 88. percben kapott góllal maradt alul hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen.

A palotaiak a tizenkettedik helyen állnak a tabellán, míg a Répcelak a tizennegyedik pozíciót foglalja el. A különbség három pont.

Balogh Zoltán edző: - Három óriási egyéni hiba miatt veszítettük el az MTE elleni találkozót, amelynek a vége igazi futballparódia volt. A most következő meccsünk döntő fontosságú, ugyanis amennyiben nem szerzünk pontot, a Répcelak felzárkózik ránk. Próbálunk agresszív, támadószellemű játékot mutatni.
(Kezdés: szombat, 17.30)

Sárvár_Balatonfüred

A fürediek egy hónapja nyeretlenek, s az előző két fordulóban egyaránt 2:2-es döntetlent értek el. A Balaton-parti alakulat kilencedik a tabellán, míg következő ellenfele, a szintén kilencpontos Sárvár a hatodik.

Lantai Balázs edző: - Az elmúlt hétvégén a Nagykanizsa ellen vesztett állásból álltunk talpra, de hasonlóan a zalaegerszegi meccsünkhöz ismét az utolsó percben kaptunk gólt. A célunk a javítás, mondhatnánk úgy is, hogy menekülés a győzelembe. A Sárvár masszív csapat, amely a mezőny legtöbb tagjához hasonlóan kontrafutballt játszik.
(Kezdés: vasárnap, 14.00)

Csornán rendezik a forduló derbijét

Két veretlen csapat van még a Bakony-csoport mezőnyében: a listavezető Csákvár mellett a második Haladás II nem talált egyelőre legyőzőre. A szombathelyiek a nyolcadik fordulóban a harmadik helyen álló Csorna otthonába utaznak, míg az éllovas Mosonmagyaróváron lép pályára. A játéknap programjából érdekesnek ígérkezik a ZTE II nagykanizsai vendégjátéka, illetve az egyaránt kilencpontos Körmend és Hévíz összecsapása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!