Foci

2012.06.03. 16:13

NB II: Negyedik az Ajka

Ajka – Másodosztályú tagsága alatt soha még ötven pontot nem szerzett az FC Ajka labdarúgóegyüttese. A bravúros teljesítményért ráadásként az előkelő negyedik hely jutott a csapatnak.

B. Virág Rita

FC Ajka–BKV Előre 3:0 (1:0) Ajka, 500 néző. V.: Kulcsár (Péter, Hofbauer). FC Ajka: Jánosa (Balogh 85.) – Sallér (Domján 85.), Subicz, Pákai, Gunther – Kovács Zs., Mihalecz, Horváth – Szabó (Pavlitzky 75.), Major, Gaál. Edző: Jákli Péter. BKV Előre SC: Járvás – Kiss (Selei 85.), Csikós (Katona 63.), Miklósvári, Sebők – Berki, Mayer, Szabó V. – Házi, Eszlátyi, Rápó (Halápi 55.). Edző: Menczeles Iván. Gólszerző: Szabó L. a 18., Subicz a 63., Gaál a 81. perc.
Sárga lap: Szabó L. a 62., Sallér a 69., ill. Miklósvári a 43., Csikós a 60., Sebők a 71. percben.

Az utolsó NB II-es bajnokira szép számmal voltak kíváncsiak Ajkán, közel félezer néző látogatott ki a helyi stadionba.

Már az ötödik percben gólt szerezhetett volna az FC Ajka, Gaál tálalt Major elé, akinek 12 méteres lövését Járvás bravúrral hárította. A másik oldalon a 16. percben bal oldali szöglet után Eszlátyi fejelt fölé hat méterről. A 18. percben megszerezte a vezetést az FC Ajka: Major szép cselekkel ment el a bal oldalon, Gaálhoz passzolt, akinek átadását Szabó L. 15 méterről a bal alsó sarokba lőtte, 1:0. Állandóan a vendégek térfelén folyt a játék. Jánosának a 39. percben akadt először védenivalója, ekkor Csikós távoli lövését hárította. A szünet után sem változott a játék képe, a 47. percben Pákai beadását Mihalecz fejelte fölé nyolc méterről.



Az 51. percben egy vendégpróbálkozásnál Eszlátyi erős lövése suhant el a jobb kapufa mellett. Az 56. percben jobb oldali hazai támadásnál Major hozta helyzetbe Gaált, akinek 12 méteres lövését ezúttal is fogta a vendégek hálóőre. A 61. percben növelte előnyét a hazai alakulat: Gunther átadását Subicz kezelte le a 16-os vonalánál, egy lépés után, nagy erővel 15 méterről a léc alá vágta a labdát, 2:0. Tízpercnyi üresjárat után a 76. percben Sallér jobb oldali beadását Mihalecz kapásból, 14 méterről küldte kapura, Járvás ezúttal is nagyszerûen védett.

A 81. percben a jobb oldali sarokzászlótól lőtt középre egy szabadrúgást Gunther, mely után Subicz 14 méterről a bal kapufát találta telibe, a kipattanó labdát a szemfüles Gaál 12 méterről a jobb sarokba lőtte, 3:0. A 86. percben Pákai–Mihalecz összjáték után utóbbi Gaált hozta helyzetbe, akinek lövését a nagyszerû napot kifogó Járvás ismét hárítani tudta. Az ajkaiak remek játékot nyújtottak a hat hete veretlen BKV-val szemben, s ha a vendégek kapusa, Járvás nem nyújt kimagasló teljesítményt, a hazaiak akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. A 19 éves Balogh személyében, aki saját nevelésû játékos, újonc is bemutatkozhatott az utolsó bajnoki mérkőzésen. Az FC Ajka NB II-es tagsága alatt most szerzett először 50 pontot, s így a 2009/10- es bajnokság után újra az előkelő negyedik helyen végzett a pontvadászatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!