Foci

2012.08.08. 05:49

Szabó Zsolt jó szezonra számít

Veszprém - Tulajdonképpen anyaegyesületétől soha nem ment igazán messze. Győr után Gyirmóton, aztán Pápán, majd a fővárosban futballozott. A nyáron pedig Veszprémbe igazolt.

Novothny Ottó

Összesen ötvenkét első osztályú mérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett. A győrieknél harmincöt alkalommal szerepelt a legjobbak között.

- A foci csak úgy jött - adott roppant egyszerű magyarázatot a sportági választásra Szabó Zsolt a Veszprém FC csatára. - Mindenki rúgta a labdát, én is beálltam a sorba. Ebben még annak sem volt szerepe, hogy apu kapus volt korábban.

A középpálya jobb oldalán kezdte, aztán néhány találatot követően máris a támadók közé állították edzői.

- Később aztán végig elől ragadtam, az NB I-ben az MTK ellen mutatkoztam be. Tizennyolc éves voltam és idegenben 1:0-ra kaptunk ki. Az Újpestnek rúgtam az első gólomat, jól ment a játék, de sajnos 5:2-re kaptunk ki hazai pályán.

Tizenhét év szolgálat és négy gól után az NB II-es Gyirmót következett.

- Elfogadható szezonom volt, huszonhét meccsen tizenhatszor voltam eredményes. Aztán fél éves kihagyással három esztendeig Pápán fociztam. Az említett "szünetet" a REAC-nál töltöttem.

A Lombard színeiben NB I-be feljutó csapatban játszott.

- Már tavaly is megkerestek Veszprémből, de aztán végül most jöttem. Remekül érzem magam, elérhető célok vannak, és ez motivál. Többeket már ismertem, de együtt van a csapat, hamar befogadtak. A játékoskeret erőssége alapján akár a dobogóra is felléphetünk, ehhez szerencse kell, és az sem baj, ha kijön a lépés. Abban bízom, hogy én is hozzá tudok tenni a sikerekhez, de gólszámot nem szívesen mondanék - fejezte be Szabó Zsolt.

 

Örül, hogy saját nevelésűekkel játszik

Szabó Zsolt elmondta, hogy követendő példának tartja, ami Veszprémben történik. Ráadásul olyan saját nevelésű fiatalok kapnak lehetőséget a csapatban, akik tudnak segíteni a társulat jó szereplésében. Szerinte ezt a szurkolók is díjazzák. Ugyanakkor bevallotta: egyetlen védőtől sem fél, sőt, ha valaki ilyen érzésekkel megy fel a pályára, akkor talán nem is érdemes focival próbálkoznia - mondta az 1986-ban született fiatalember, aki egy éves szerződést kötött a Veszprém FC-vel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!