Foci

2012.10.12. 06:43

Magyar válogatott: sorsdöntő mérkőzések

Megyei körkép - A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezőkön két nagyon fontos állomáshoz érkezett. Pénteken Észtországban lép pályára Egervári Sándor csapata, kedden pedig a törököket fogadja az együttes.

Munkatársainktól

A társulat eddig két papírforma mérkőzést játszott: nyert Andorra ellen, illetve 4:1-re kikapott Hollandiától. Ezt követően óriási vita indult meg a médiában a válogatott szereplésével, esélyeivel, összeállításával kapcsolatban, amely még most is tart.

Mi olyan megyénkben élő embereket kértünk a véleményalkotásra az üggyel kapcsolatban, akik szorosan kötődnek a sportághoz.

Présinger Ádám, a Lombard Pápa NB I-es csapatának játékosa: - Az biztos, hogy nem lesz könnyű egyik meccs sem. Négy pontot szeretnénk megszerezni, ami úgy képzelhető el, ha Észtországban nyerünk és itthon ikszelünk az erős török csapattal. Tény, hogy a második helyet kell a csoporton belül megcélozni és ehhez hozni kell a meccseket. Ami a védelmet illeti: gyakorló játékosként mondom, a hiba benne van a pakliban, más kérdés, hogy emiatt kikezdik az embert, amivel együtt kell tudni élni.

Pákai Gergő az FC Ajka NB II-es együttesének kapitánya: - Sokan mondják, hogy most dől el sorsunk, szerintem még nagyon az elején járunk. Két fontos meccs következik és alapszabály, hogy a hazai meccseket nyerni kell. (Kivéve persze a hollandok ellenit, az más kategória). Most balhé van a válogatott körül, megkérdőjelezik az egységet és sok egyebet is, erre a vitára a pályán mutatott teljesítménnyel lehet pontot tenni. Minimum négy pontot várok a két mérkőzéstől.

Pető Tamás, volt válogatott játékos, jelenleg az NB III-as Balatonfüred szakvezetője: Nagyon nehéz feladat áll előttünk, s nem pusztán az ellenfelek ereje miatt. A közvélemény komoly nyomást helyez a játékosokra és a szakvezetésre. Nálunk eredménycentrikusan gondolkodnak az emberek, nincs meg az arany középút. Válogatott játékosként nem volt szerencsém egyik csapat ellen sem pályára lépni, de Törökországban jártam mérkőzésen, nehéz visszaadni azt, hogy mi övezi ott a labdarúgást. Bízom benne, hogy jól fogunk szerepelni, szurkolók a fiúknak.

Koller Tamás, korábban Ajkán, Úrkúton és Badacsonytomajon is dolgozó A liszenszes edző: - Úgy gondolom, a hollandok elleni mérkőzést követően kicsit túlzásba estünk a kritikákkal. A vereség kalkulálható volt, igaz, ahogyan történt, az borzasztó. A kapitánynak nincs szüksége a védelmemre, de ilyen egyéni hibákat nem lehet kivédeni. Ami a kritikát illeti, szerintem bátrabb támadójátékot kellett volna felvállalnunk. Remélhetőleg tanulunk a hibákból. Sokkal szervezettebbeknek kell lennünk, nem szabad megengedni, hogy a csapatrészek és a játékosok között túl nagy legyen a távolság. Az észtek játéka "verekedésre" épül, nekünk nem szabad ebbe belemennünk, kellő számú és sebességű ritmusváltás- okkal, technikás futballal megverhetjük őket. Négy ponttal versenyben maradhatunk, azért is fontos lenne a pénteki siker, hogy a törökök ellen kellő önbizalommal készülhessünk.

A magyar válogatott Észtország elleni találkozója pénteken 20.30-kor kezdődik Tallinnban. A törököket kedden szintén este fél kilenctől fogadjuk a Puskás stadionban.

Csoportunkban a harmadik fordulóban még Hollandia_Andorra és Törökország_Románia mérkőzéseket rendeznek.

Az E jelű csoport jelenlegi állása: 1. Románia 6 pont (6:0), 2. Hollandia 6 (6:1), 3. Magyarország 3 (6:4), 4. Törökország 3 (3:2), 5. Észtország 0 (0:5), 6. Andorra 0 (0:9). 


 

A volt szövetségi kapitány érvelése

Glázer Róbert: - Ha egy kicsit is eredményesek vagyunk mi magyarok valamelyik csapatsportágban, különösen a fociban, akkor azonnal mindenki bizakodni kezd. Aztán jön a fejbekólintó kudarc, ami mindenkit kijózanít. Így jártunk a hollandok elleni találkozó után. Ettől függetlenül szerintem az észtek, törökök, románok, magyarok nagyjából egyforma képességű csapatok. Talán mi kicsit jobb formában vagyunk a többieknél. Remélem, Észtországban nyerünk és utána biztos vagyok benne, hogy hazai pályán görcsök nélkül legyőzzük a török válogatottat. Bizakodó vagyok, igazán érdekes szakmai párharcok előtt állunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!