Foci

2014.09.10. 17:15

Az FC Ajka továbbjutott, a balatonfürediek búcsúztak

Balatonfüred, Celldömölk - Az NB II-es FC Ajka egy félidőnyi jó teljesítménnyel is magabiztosan jutott tovább a labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának második fordulójából. A Balatonfüred nem bírt a szintén NB III-as Váccal.

Munkatársainktól

Celldömölk- FC Ajka

0:4 (0:2)

Celldömölk, 100 néző. V.: Görög. Celldömölk: Heiner - Vajda, Bodor, Varga, Györkös, Virág, Manganelli, Szuh (Piri, 63.), Enyingi Márk, Enyingi Marcell, Pungor (Boda, 46., helyette Horváth 71.). Edző: Koman Vladimir. FC Ajka: Tulipán - Mogyorósi, Pákai, Zámbó (Asztalos, 65.), Gunther, Németh, Varga, Lattenstein, Szabó, Sowunmi (Mihalecz, 64.), Major (Csordás, 78.). Edző: Klement István.

Megyei első osztályú csapat vendége volt az FC Ajka, amely az erővizsonyoknak megfelelően gyorsan vezetést is szerzett. A 9. percben Mogyorósi jobboldali beadását Major visszafejelte Szabóhoz, aki öt méterről a kapu bal oldalába fejelt, 0:1.

Állandóan a hazaiak térfelén folyt a játék. Varga centikkel lőtt mellé 18 méterről, majd Németh ugyancsak 18 méteres lövését védte a celliek hálóőre.

A 32. percben tovább nőtt az ajkaiak előnye, Lattenstein és Sowunmi összejátéka után utóbbi 12 méterről a vetődő kapus alatt lőtt a hálóba, 0:2.

A hazaiak a 43. percben lőttek először kapura. A 20 méterről elvégzett szabadrúgást Tulipán könnyedén védte.

Szabó Levente (piros mezben) megszerezte a vezetést a Balaton-partiaknak, de a csapat kiesett (Fotó: Zwicker Tamás)


A második félidőt lendületesebben kezdte a Celldömölk. Az első lövést is a vendéglátók küldték kapura. Egy gyors kontrát követően az 50. percben Major 16 méteres lövését védte a kapus.

Az 51. percben a kaputól 20 méterre végezhettek szabadrúgást a hazaiak, Virág lövését Tulipán hárította. Az 54. percben ismét a celliek előtt adódott lehetőség, de Enyingi Marcell a jobb kapufa mellé lőtt. A 60. percben baloldali ajkai támadást követően Lattenstein 16 méteres lövését a léc alól tornászta ki a hazaiak hálóőre. Tíz perccel később ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, Enyingi Marcell azonban közelről a bal kapufa mellé helyezett.

A 76. percben a bal oldalon felfutó Pákai beadását Szabó 10 méterről a kapufa mellé lőtte. Egy perccel később Mihalecz 12 méteres lövése lett Heiner zsákmánya.

A 80. percben növelte előnyét az FC Ajka, a csereként beállt Mihalecz lefutotta ellenfelét, önzetlenül Szabó elé táltalt, aki a jobb sarokba helyezett, 0:3.

A 91. percben a hazai kaputól 23 méterre szabadrúgáshoz jutott az FC Ajka. Németh a sorfal mellett okosan lőtt a bal alsó sarokba, 0:4.

Az első félidőben végig az Ajka támadott, szünet után kényelmesen, kissé enerváltan kezdtek a vendégek, a hazaiak azonban nem éltek a lehetőségekkel. Az utolsó 15 percben felpörgött az ajkaiak játéka.

Klement István: - Hétvégéig még javulnunk kell.

Az NB III-ban szereplő Balatonfüred a szintén harmadosztályú Vácot fogadta szerdán (a jegyzőkönyv keretes írásunkban).

A műfüves pályán, esős időben megrendezett kupa találkozón a hazai gárda már az első félidőben eldönthette volna a továbbjutás kérdését. Három hatalmas zicceréből csak egyet használt ki, a 22. percben Szabó révén 1:0.

A szünet után további nagy gólszerzési lehetőség adódott a hazaiak előtt, de Czafit hibázott. Ahogy a futball íratlan törvényei rendelkeznek, a vendégeknek helyzet nélkül is sikerült két gólt szerezni.

A 66. percben Gulyás szabadrúgásból a sorfal felett lőtt a kapuba, 1:1.

A 69. percben az elmélázó füredi kapus hibájából Fábri passzolt az üres kapuba, 1:2.

A kiválóan szervezett és erőteljes vendégcsapat ellen jól játszott a BFC, csak a helyzetkihasználás terén van mit javítani. A mutatott teljesítmény biztató a hétvégi, Dorog elleni mérkőzés előtt.

Hátrányból fordított a vendég Vác

Balatonfüred -Vác 1:2 (1:0).

Balatonfüred, 100 néző. V.: Molnár. Balatonfüred FC: Filipánics Domján, Kovács, Bognár, Füredi, Simon, Szabó, Balogh (Czafit, 59.), Szöllőskei, Szántó (Kocsis, 69.), Szűcs (Keszei, 82.). Edző: Pető Tamás. Vác FC: Palásthy Benkő, Pölöskei, Farkas, Sorecz (Tányéros, 77.), Tóth, Rása (Rusvay, 27., helyette Kovács 46.), Fábri, Gulyás, Karácsony, Pallagi. Edző: Csank János.

Gólszerző: Szabó a 22., illetve Gulyás a 66. és Fábri a 69. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!