Foci

2014.09.04. 10:11

Elődöntős a magyar futsal-válogatott

Balatonfüred - 0-2-ről fordítva 7-2-re győzött a magyar cukorbeteg futsal-válogatott Lengyelország ellen a negyeddöntőben a Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságon.

Így Hevesi Tamás csapata csütörtökön este 18.00 órakor elődöntőt játszik Horvátország vagy Ukrajna válogatottja ellen. Ha ezt az akadályt is sikerül vennie a csapatnak, pénteken 16.00 órakor esélyt kapnak rá, hogy megvédjék Európa-bajnoki címüket, de legrosszabb esetben is a bronzért játszhatnak majd 14.30 órától a balatonfüredi szabadidő-konferenciaközpontban.

 

A mérkőzést nem jól kezdtük, az első félidőben 2-0-ra elhúztak a lengyelek, csak a 19. percben sikerült szépíteni, a szünetben a lengyelek vezettek 2–1-re. Hevesi Tamás azonban nagyon felrázhatta a fiúkat, mert a második félidőben gólzáport rendezett a magyar válogatott. Purguly Edgár négyszer is betalált (19., 22., 32., 35.), de Pinczés Balázs (24.), Czernai Gábor (34.), és Rezessy Bálint (36.) is megzörgette a lengyel hálót. A 40. percben Földvári Dániel csapatkapitány kezezett a hatoson belül, de Tomczak fölé vágta a büntetőt, így maradt a végeredmény:

MAGYARORSZÁG – LENGYELORSZÁG: 7-2

 

A másik ágon Románia válogatottja 8 – 0-ra verte Szerbiát, így ők szintén elődöntőt játszhatnak majd ma este a Portugália-Szlovákia mérkőzés győztesével.

A nemzetközi cukorbeteg futsal-torna megrendezésével a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet: aktív sportolással, időben elkezdett, hatásos kezeléssel és rendszeres vércukorméréssel a cukorbetegek teljes értékű életet élhetnek.

A pénteki (09.05.) program:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!