Foci

2014.10.05. 16:12

Ajka: gól nélkül

Ajka – A szerdai sziporkázó játék után ezúttal egyetlen helyzetből sem sikerült gólt elérni, így vereséget szenvedett az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben a Békéscsabától.

B. Virág Rita

FC Ajka–Békéscsaba
0:2 (0:0)

Ajka, 250 néző.V.: Farkas (Horváth Z., Kovács II.) FC Ajka: Jánosa – Varga, Asztalos, Pákai, Köles – Gunther, Csordás, Weitner (Németh 46.), Szabó (Kalász 70.) – Sowunmi, Lattenstein (Major 56.). Edző: Klement István.

Békéscsaba: Póser – Bényei, Koszó, Balog, Juhász – Borbély, Bagi, Berki (Balázs 69.), Viczián (Lőrinczy 90.) – Kertész (Tölgyesi 83. ), Szilágyi. Edző: Spisljak Zoran.
Gól: Berki 54., Balázs 78.
Sárga lap: Szabó a 33., Németh a 66., Kalász a 80. percben, ill. Borbély a 3., Kertész a 77. percben.

Az 54. percben egy gyors kontrát követően Berki törhetett kapura, és tizenkét méterről a kapu közepébe lőtt, 0:1.

A 78. percben Varga húsz- méteres szabadrúgása a felső lécről vágódott ki, a kipattanót Sowunmi nem tudta öt méterről a hálóba juttatni, az ezt követő vendégkontra végén Balázs Jánosa alatt a kapu közepébe vágta a labdát, 0:2.

 

A lüktető, jó iramú mérkőzésen az ajkaiak mindkét fél-időben sokkal többet támadtak, mint a Békéscsaba. A vendégek, főleg a második játékrészben, a stabil védekezés mellett a kontrákra rendezkedtek be, és négy ilyen lehetőségből kettőt gólra tudtak váltani.

Az ajkaiaknak a kapu előtt ezúttal semmi sem jött össze, egyszer pedig a kapufa hárított.



Klement István: – Remélem, megkapjuk most is a reális tudósítást. A vendégek gyors kontrákból lőtték a két gólt, mi viszont kihagytuk a helyzeteinket, éppen ezért alakult így az eredmény.

Spisljak Zoran: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, tudtuk, hogy az Ajka kellemetlen ellenfél, szervezett csapat. Mi uraltuk a játékot, a játékosaim végrehajtották azt, amit kértem tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!