Foci

2014.12.23. 12:35

Előrelépést vár a vezetőség az Ajkától

Ajka - A középmezőny elejére, a nyolcadik helyre várja a vezetőség az FC Ajka NB II-es labdarúgó együttesét a 2014/15-ös idény végére. Egyelőre, a bajnokság felénél a csapat a tizenegyedik, de Zoran Kuntics edző reményei szerint tanítványai megindulnak fölfelé.

B. Virág Rita

Zaklatott félévet tudhat maga mögött az FC Ajka: a nyáron új edzővel, Klement Istvánnal kezdte el a munkát a társaság, ám az utolsó öt fordulóban már Zoran Kuntics vezette a csapatot.

Nézzük hát, mi történt az elmúlt hónapokban: azt a Jákli Péter másodedzőt kértük meg, hogy értékelje a szezont, aki mind a tizenöt fordulóban közvetlen közelről élte át az eseményeket. - Indulnék onnan, hogy tavaly a hetedik helyen végeztünk, amit elfogadható eredményként éltünk meg. A nyáron új edzővel, új játékosokkal, új módszerekkel vágtunk neki a munkának. Úgy gondoltuk, erős keretet sikerült összerakni, és így bátran tűztük ki célként a középmezőny elejét, a nyolcadik helyet - kezdte a tréner.

Az első mérkőzésen minden a tervek szerint alakult, hiszen az FC Ajka biztosan hozta a három pontot a Sopronnal szemben (3:1). Aztán három bombaerős ellenfél következett, a Mezőkövesd, a Gyirmót, illetve a Vasas, amelyek most is a mezőny elején tanyáznak, s ezek ellen a csapatok ellen nem sok babér termett a bányászvárosiaknak, nulla ponttal zárták ezt a sorozatot.

- Következett a Siófok, ahol egy megnyert meccsen végeztünk döntetlenre, nagyon sajnálhatjuk az elvesztett két pontot. Majd következett egy újabb fiaskó Kaposváron, aztán a Balmazújváros elleni siker (5:0), ahol az ősz legjobb produkcióját nyújtottuk és két újabb vereség (Békéscsaba, Szolnok). Ezek után pedig Klement István lemondott - idézte fel a történéseket a pályaedző.

Erős a mezőny, de arra senki sem számított, hogy az elmúlt évek jó szereplése után most a kiesés ellen kell harcolnia az Ajkának
Fotó: Penovác Károly

Jákli Péter úgy fogalmazott, az első kilenc forduló egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy azt várták. Ajkán mindenki tisztában volt vele, hogy az idei másodosztályú mezőnyben nincs igazán gyenge ellenfél, kiegyenlített a csapatok játékereje, ám arra senki sem számított, hogy az elmúlt évek jó szereplése után most a kiesés ellen kell harcolnia a gárdának.

- Edzőt kellett keresni, így egy bajnoki erejéig én irányítottam a csapatot. Az SZTK ellen dacból is játszottunk és egy jó mérkőzésen húztuk be a három pontot. Ezt követően Zoran Kuntics lett az új vezetőedző, az utolsó öt meccsen már ő dirigálta a társaságot.

Természetesen megkerestük az október végén kinevezett szakvezetőt.

Zoran Kuntics azzal kezdte, nagyon örül, hogy a csapat könnyen alkalmazkodott az általa képviselt taktikához, s nemcsak az új rendszert, de a mentalitását is gyorsan magáévá tették.

- Egy zakó, három döntetlen és egy győzelem volt a mérlegünk, a megszerzett pontok számát, a hatot reálisnak tartom. Azt gondolom, a téli szünetet nemcsak az erőnlétünk növelésére, hanem a taktikai repertoárunk bővítésére is fel kell használni. A támadófutball híve vagyok és ezt szeretném a tavasszal viszont látni. Nem szeretem a jövés menést, elképzelhető, hogy lesznek minimális változások, de télen nagyon nehéz változtatni. Egyébként is elégedett vagyok a kerettel, szerintem jó játékosállománnyal rendelkezünk. A tavasszal azonban szeretném, ha előrelépnénk - összegzett a szerb származású tréner.

Az FC Ajka jelenleg az NB II-es tabella tizenegyedik helyén áll - négy siker, négy döntetlen és hét fiaskó a mérlege, ami tizenhat pontot jelent. Zora Kuntics tanítványai összesen 21 lőtt és 22 kapott gólt jegyezhettek fel. A házi góllövőlistát Szabó Zsolt vezeti öt találattal, de Sowunmi Thomas és Major Norbert nincs sokkal lemaradva, a két játékos egyaránt négy-négy gólnál jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!