Foci

2015.07.13. 17:58

Íme, itt az új Veszprém! A megyeszékhely új focicsapatát főként helyi fiatalok alkotják

Veszprém - Még sosem követte ekkora figyelem egy megye I-es focicsapat indulását - jegyezték meg többen is az újjáalakult veszprémi labdarúgó együttes első edzésén. A hétfői tréningen több ismerős arc is feltűnt.

Horváth Gábor

A téli megszűnést követően ismét van felnőtt labdarúgócsapat a megyeszékhelyen. A Kozma Csaba -Rugovics Vendel páros irányította együttes többnyire fiatal veszprémiekből áll és a következő, azaz a 2015/2016-os szezonban a megyei első osztályban szerepel.

A csapat hétfőn tartotta első edzését, amelyre sokan kíváncsiak voltak. Porga Gyula polgármester is tiszteletét tette a Jutasi úti műfüves pályán tartott eseményen és szólt is néhány szót a játékosokhoz.

Az új veszprémi együttes kerete még nem teljes, de az biztos, hogy az átlagéletkor alacsony lesz. A legtöbben itt nevelkedtek
Fotó: Penovác Károly

- Köszönöm, hogy itt vagytok, azt, hogy az első hívószóra igent mondtatok. A legtöbben itt kezdtetek futballozni, itt szerettétek meg ezt a sportágat. Olyan társaság vagytok, akik képesek veszprémiként játszani. A sokadik újrakezdésnek vagytok főszereplői. A veszprémiek szeretik a focit, a jó focit, főleg, ha helyi fiatalokat látnak a pályán. A cél az, hogy lépésről-lépésre haladjatok előre, a városon nem múlik, ha feljebb juttok, emeljük a támogatást és az infrastruktúrát is igyekszünk folyamatosan fejleszteni. Nem szeretnénk terhet rakni rátok, de mögöttetek állunk - fogalmazott Porga Gyula.

Szabó Péter, a csapatot működtető Veszprémi Labdarúgó és Sportszervező Kft. ügyvezetője azzal kezdte, hogy a Veszprém a különböző híresztelésekkel ellentétben, kétséget kizáróan a megye I-ben indul (a Napló elsőként számolt be róla, hogy a megyeszékhely új együttese az Alsóörs jogán szerepel a megyei első osztályban). A célunk az, hogy magasabb osztályba lépjünk, de nem gond, ha ez az első idényben nem sikerül. A második szezonban viszont már kötelező lesz a feljutás. Jó csapatot és jó közösséget szeretnénk kialakítani - mondta el a tréning előtt Szabó Péter. Kozma Csaba edző a Napló kérdésére elárulta: a felkészülés alatt heti négy tréninget és egy edzőmeccset terveznek, azaz NB III-as szintű munkát végeznek majd. - Hamarosan összeáll a keret, amelynek az átlagéletkora 23-24 év lesz. Igyekszünk intenzív munkát végezni. Az eddigi tapasztalatok pozitívak, jó a srácok hozzáállása - nyilatkozta a szakember.

A keret erős, de még alakulóban van

Az új veszprémi csapatot igyekeznek helyi nevelésű fiatalokból összerakni, az együttes szoros együttműködésben működik a megyeszékhely utánpótlásnevelő klubjával, a Veszprém FC USE-el. A keret még alakulóban van, de az biztos, hogy például Burcsik Martin, Meiczinger Bence, Farkas László és Bognár Péter visszatér Veszprémbe. Füredről leigazolták Domján Rolandot és Szűcs Adriánt, Pétről pedig a megye I-es gólkirály Szabó Patrikot. A keret legrutinosabb tagja Pálfi Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!