Foci

2016.02.25. 17:55

Két csalódott csapat - Szombaton a Szolnokot fogadja az FC Ajka

Ajka - Két csalódott csapat csatáját rendezik meg szombaton 17 órai kezdettel az NB II-ben. A kiesés ellen küzdő FC Ajka a tavaszt 3:0-ás fiaskóval kezdő Szolnokot fogadja.

B. Virág Rita

A téli szünetben alaposan átalakult FC Ajka Sopronban kezdte a tavaszt, de nem járt szerencsével, simán kikapott 2:0-ra.

- Csalódásként éltük meg a soproni mérkőzést, a felkészülés jól sikerült és semmi sem utalt arra, hogy ilyen gyengén fogunk játszani. Már a labda kihozatallal gondjaink voltak, s ebből kifolyólag a passzjáték helyett ívelgetésekbe mentünk át, amivel nem értünk el semmit. Őszintén meglepődtem a teljesítményünkön, nem erre voltam felkészülve - összegzett Székely Tibor, az FC Ajka vezetőedzője.

A tréner hozzátette azt is, úgy gondolja, sokkal több van a csapatában, de azzal is tisztában van, hogy tizenegy labdarúgó elment, a helyükre kilenc új ember érkezett, és a csapat még nem szokott össze igazán. Viszont az örömteli, hogy a múlt heti vereség után máris itt az újabb erőpróba.

- A Szolnok épp olyan csalódott alakulat, mint amilyen mi is vagyunk. Hazai pályán kapott ki 3:0-ra a Soroksártól. Szerintem a Tisza-parti együttes a mezőnyben a legjobb körülmények között készülő gárda, amely az évad elején komoly célokat fogalmazott meg, de jelenleg igen távol áll az élmezőnytől. Főleg a támadó játékára kell odafigyelnünk, gyors, kreatív futballistákkal rendelkezik ebben a sorban - magyarázta az ajkai edző. Székely Tibor hozzátette, nagyon nehéz dolguk lesz, azonban levonták a megfelelő tanulságokat, tapasztalatokat a múlt heti fiaskóból. Tanítványaiban ég a bizonyítási vágy.

- Attól is szép ez a játék, hogy hétről, hétre újabb és újabb kihívások elé állít bennünket. Örülök, hogy máris itt az újabb lehetőség, és remélem, megmutatjuk végre, mire is vagyunk képesek valójában - mondta az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!