Foci

2016.03.12. 19:25

Megijedt az FC Ajka

Ajka, Gyirmót – Gólparádéval kezdtek, tűzijátékkal zártak a csapatok a labdarúgó NB II-es meccsen. Bármi lehetett volna belőle, de az Ajka megijedt és nevetséges találatokat kapott.

Horváth Gábor

Gyirmót-FC Ajka

3:1 (2:1)

Győr, 800 néző. V.: Radványi. Gyirmót FC Győr: Sebők – Bori, Lázár, Balogh, Völgyi - Beliczky, Horváth, Simon András (Tóth, 85.), Kiss – Madarász (Gyurján, 60.), Simon Attila (Paku, 67.). Edző: Bene Ferenc. FC Ajka: Gőcze – Pál, Kovács, Fodor, Zámbó, Csehi (Major, 79.) - Horváth, Petneházi (Sowunmi, 79.), Melczer (Szöllősi, 69.) – Sóron, Stieber. Edző: Székely Tibor.

Tíz percig a két 16 között folyt a játék, majd gyors ajkai kontra futott a jobb oldalon. Sóron visszagurított labdájára Csehi jól érkezett és lőtt a hálóba, 11. perc: 0:1.

A 16. percben jobboldali hazai támadásnál Beliczky beadása suhant el a kapu előtt.

A 19. percben egyenlített a Gyirmót, Kovács mentett szögletre Simon Attila elöl. Völgyi szögletét Balogh teljesen tisztán állva fejelte a hálóba, 1:1.

A középkezdés után Gőczének kellett mentenie a bal alsó sarok elöl.

A 23. percben már vezetett is a hazai csapat, Völgyi kapu elé lőtt labdáját, Kiss lefejelte Simon Attila elé, aki közelről lőtt a hálóba, 2:1.

Ezt követően szinte állandóan az ajkaiak térfelén zajlott a játék. Gőcze mentett kivetődve Simon Attila elöl, majd a 35. percben Simon András egy cselt követően 16 méterről lőtt a jobb kapufa mellé. Nem sokkal később Lázár próbálkozott távolról, aztán a 41. percben Simon Attila beadása után Mészáros perdítését védte Gőcze.

Szünet után a 48. percben Beliczky két csel után tálalt Simon András elé, aki 12 méterről fölé lőtt. Az 50. percben az első ajkai szögletet követően nehezen tisztáztak a hazai védők. Ezután Völgyi szabadrúgását hárította Gőcze, a másik oldalon Petneházi 30 méteres lövése suhant el a léc fölött. A 67. percben ismét egy Völgyi szabadrúgás következett, Gőcze ezúttal is résen volt.

A 72. percben Sóron került kecsegtető helyzetbe, 12 méteres lövése Lázárról vágódott szögletre. Az utolsó tíz percben megélénkült a játék. A 81. percben Beliczky egy csel után 16 méterről megcélozta a bal alsó sarkot, Gőcze azonban remek vetődéssel hárítani tudott. A 86. percben Pál jobboldali beadása után Sóron 10 méteres kapáslövését óriási bravúrral hárította Sebők a bal alsó sarokból.

A 89. percben jobboldali hazai szöglet után a labda ide-oda pattogott a 16-oson belül, az ajkai védők nem tudtak felszabadítani és a pár perccel korábban csereként beállt Tóth Norbert lőtt a kapu bal oldalába, 3:1.

Az utolsó percben Sóron került jó helyzetbe, de lövése a bal kapufa mellé jutott.

A gyors gól után az ajkaiak megijedtek attól, hogy a listavezető otthonában vezetnek. Inkább ők játszottak megszeppenve, ezt kihasználva, alig több mint tíz perc alatt a Gyirmót megfordította a meccset. Szünet után a vendégeknek is több kecsegtető lehetősége volt, akár az egyenlítés is megszülethetett volna, azonban ami az egyik oldalon nem sikerült, a másikon bejött. Összességében magabiztosan győzött a hazai csapat.

Bene Ferenc: - Jó kis csapat ellen játszottunk. Rövid időtől eltekintve mi domináltunk, az utolsó pillanatig hajtottunk az újabb gólért, s ezt sikerült is megszerezni.

Székely Tibor: - A második olyan mérkőzés, amikor nem focival kaptunk ki, gyermeteg hibákat követtünk el, ebből kaptuk a gólokat. Ebben javulni fogunk és elérjük célunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!