Gazdaság

2006.07.05. 02:26

Korlátozzák a kéretlen leveleket

A megfelelő működés fenntartása érdekében az internetszolgáltatók is egyre szigorúbb ellenőrzéseket végeznek mailszervereiken, visszaszorítandó a nemk ...

Mórocz Zsolt

A megfelelő működés fenntartása érdekében az internetszolgáltatók is egyre szigorúbb ellenőrzéseket végeznek mailszervereiken, visszaszorítandó a nemkívánatos forgalmat. Ennek alapján és az utóbbi hetekben megnövekedett kéretlen e-mail- (spam-)forgalom minimalizálása, illetve kizárása érdekében az Invitel Rt. elektronikus levelezőrendszere a jövőben csak pontosan bejegyzett domainnel rendelkező mailszerverekről fogad leveleket. Az ezeket a mailszervereket használó feladók automatikus értesítést kapnak a sikertelen kézbesítés tényéről, amelyben tájékoztatást kapnak az elutasítás tényéről, időpontjáról és okáról. Ebből a hibás beállításra is következtetni lehet. Mivel a probléma minden esetben a feladó oldalán (a küldő szerver hiányossága miatt) jelentkezik, a küldő félnek lehetősége van arra, hogy tájékoztassa saját e-mail-szolgáltatóját a beállítási problémáról és változtathat a helyzeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!