Gazdaság

2009.05.21. 02:28

Cél: Almádit eladni a turistáknak

Balatonalmádi - Átvette az önkormányzattól a Tourinform-iroda működtetését néhány hete a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület. Szeretnének nyitni a nagyközönség felé, és az iroda nyitva tartását is a vendégek igényeihez szabják.

Kiss Nikolett

Nem egy lángossütőt szeretnénk eladni, hanem Bala-tonalmádit és térségét - kezdte Dudás Zsolt, az egyesület nemrégiben megválasztott új elnöke. Tehát Almádiban is kezébe vette a helyi turizmus irányítását a 34 tagú egyesület, amelynek többek között célja, hogy megváltoztassák a város turisztikáját, s a turisztikai desztinációs menedzsment (tdm) pályázat segítségével javítsák a vendégvárás feltételeit a városban. Többek között honlapot, szállásfoglalási rendszert is szeretnének kialakítani. 

Erősítenek a kommunikációban is: Mi megyünk az emberek közé - fogalmazott Dudás Zsolt, aki az első eredmények sorolása közben elmondta azt is, hogy szerződést kötöttek a fővárossal. A megegyezés keretében a budapestiek által használt marketinglehetőségekkel élhetnek a balatoniak is, ajánlataik, prospektusaik jelen vannak a fővárosi irodában, s természetesen fordítva is. 

De bemutatták már személyesen is ajánlataikat az almádi szolgáltatók a főváros egyik legforgalmasabb pontján, a Lehel piacon. A tapasztalatok kedvezők voltak, hiszen több foglalás is történt. A másik, a turisták vonzása számára erősítendő terület a programkínálat. 

Természetesen ezen is dolgozik az egyesület, június elején oldtimer-találkozó, majd holland, lengyel, svéd, román és hazai pékek és sörök bemutatkozásával kenyérparádé és Sör-Feszt-Igyál lesz, de nem marad el idén sem a népszerű bor- és pálinkafesztivál sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!