Gazdaság

2009.11.16. 03:28

Ringbe szálltak a díjért

Budapest, Veszprém - Példaértékű válságkezelési megoldásokért első alkalommal ítélik oda a frissen alapított Business Partner-díjat, melyért kis- és középvállalkozások szállhattak versenybe. A legjobb három között a veszprémi Plasticor Kft. is ott van.

Tremmer Tamás

Folyamatosan változó környezetünkben fontos, hogy képet alkossunk arról, hogy a vállalkozások miként képesek reagálni a kihívásokra. A Budapest Bank Business ezért alapította a Business Partner-díjat, hogy a követhető példák kiemelésével és díjazásával mintát adjanak a vállalatoknak. A nyertesekről forgatott és bemutatott filmek talán segítenek megismertetni és népszerűsíteni a díjazottakat és válságkezelő megoldásaikat. A legjobb három vállalkozást már megtalálták, ezek a Plasticor Műanyagfeldolgozó Kft. (Veszprém), az Újhelyi-Autó Kft. (Debrecen) és az Agro Line Gépgyártó, Fejlesztő és Kereskedő Kft. (Kiskőrös). A Plasticor Műanyagfeldolgozó Kft.-t 2004-ben Veszprémben alapították családi vállalkozásként. A 17 alkalmazottat foglalkoztató cég műszaki műanyag fröccsöntésével foglalkozik, főként az elektronikai, autó-, bútor-, építő- és szaniteripar részére. A gazdasági krízis őket sem kímélte, ráadásul nagy a konkurenciaharc, a vállalkozás azonban intenzív marketinggel és az ügyfelekkel való aktív kapcsolattartással igyekszik kiemelkedni a versenytársak közül. A Plasticor alapos és széles körű válságkezeléssel reagált a nehezedő gazdasági környezetre, egyedi ötletekkel, rugalmasan tudott alkalmazkodni a kihívásokhoz. A társaság olyan termékportfólión dolgozik, melynél a kereskedelmet, marketinget, fejlesztést és a gyártást is saját kézben tarthatják. Elvünk, hogy ha kis lépésekben is, de folyamatosan fejlesztünk - ismertette Bódy Kornél cégvezető. Az üzleti sikerek érdekében a cég hajlandó volt összefogni akár a konkurenciával is, ez történt egy olyan pályázat esetén, amelyen a feltételek miatt egymagukban nem indulhattak volna. A megbízást sikerült megszerezni, ezzel a Plasticor lényegesen növelte nettó árbevételét augusztustól októberig. Bódy Kornél szerint a mai helyzetben kiemelten fontos a vevők kifogástalan, azonnali kiszolgálása, és meg kell becsülni a kis üzleteket. A Business Partner-díj nyerteséről december végéig dönt a bank felső vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!