Gazdaság

2009.12.04. 10:03

Elismerés a válságálló kkv-k számára - Üzleti fórumot tartott Veszprémben a Budapest Bank (x)

Budapest - Üzleti fórumot tartott a Veszprém és környéki kis - és középvállalati (kkv) ügyfelei számára a Budapest Bank Business, a bank vállalati üzletága. A résztvevők helyzetértékelést kaptak a gazdaság állapotáról, illetve lehetőségük nyílt a bank vezetőivel és egy gazdasági szaktekintéllyel megvitatni a válságból kivezető megoldásokat. Idén első alkalommal hirdette meg a bank a Partner-díjat, mellyel a példaértékű válságkezelő megoldásokat felmutató vállalkozásokat jutalmazza.

Kiss Nikolett

A Budapest Bank Business, a bank vállalati üzletága november és december során 11 vidéki városban rendezi meg kis- és középvállalati ügyfelei részére a találkozót. November 18-án a veszprémi  Völgyikút Étteremben a recesszió okairól, illetve a vállalkozások adott gazdasági körülmények közötti lehetőségeiről kaptak átfogó képet a résztvevők.

"A Budapest Bank Business a kkv-k elkötelezett partnere - az ügyfeleinkkel való kapcsolatunk alappillérei a bizalom, az együtt gondolkodás és a közösen vállalt felelősség. Személyes tanácsadóinkon, azaz a partnerbankárainkon keresztül a minőségi szolgáltatások nyújtásán túl nem csak banki, hanem szélesebb körű pénzügyi döntéseik meghozatalában is segítünk. Ugyanezt a cél szolgálják üzleti fórumaink is" – mondta Boldis Zoltán, a vállalati üzletág termék- és folyamatfejlesztési vezetője.

A találkozón a bank szakértői mellett Inzelt Péter, az MTA SZTAKI igazgatója tartott előadást, melyben a jelenlegi gazdasági trendeket vázolta. A szakember úgy látja, a válság végét nem a korábbi állapotok visszaállása, hanem a GDP, a bizalmi index, az ingatlanvásárlás  és a foglalkoztatottság lassú emelkedése fogja jelenteni. "Proaktív attitűdre van szükség, a vállalkozásoknak most új piacokat kell találniuk. A költségcsökkentés ebben a helyzetben nem elég. Az új piac szerzéséhez pedig elsősorban fejleszteni kell" - tanácsolta a jelenlevőknek.

A válságkezelés áll a fókuszában az első alkalommal meghirdetett Budapest Bank Business Partner–díjnak is. A díjra ebben az évben a bank régiós vezetői jelölték azon ügyfeleiket, akik felelősen, rugalmasan és újszerű megoldásokkal reagáltak a kihívásokkal teli körülményekre. A veszprémi Plasticor Műanyagfeldolgozó Kft. bekerült a bank vezetőiből álló zsűri által legjobbnak ítélt három pályázó közé, széleskörű válságkezelő megoldásait a helyszínen bemutatott kisfilmből ismerhették meg a jelenlevők.

Az üzleti fórumra elkészült a bank önálló kiadványa, a népszerű MOST! magazin különszáma is. A KKV MOST! a pénzintézet "Térjünk a lényegre!" stratégiájával összhangban - melynek középpontjában az egyszerűség, átláthatóság és ügyfélközpontúság áll – könnyed és közérthető formában ad számos hasznos információt, tanácsot a vállalkozóknak. A magazin online oldalán, a Mostmagazin.hu-n pedig a látogatók megismerhetik a Partner-díjra jelölt legjobb három vállalkozást, és szavazhatnak az általuk leginkább példaértékűnek ítélt megoldásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!