Gazdaság

2009.12.04. 03:28

Hegeszteni csak pontosan, szépen

Nemesgulács - Szakmai bemutatóval egybekötött üzletember találkozót tartottak a DGA Gépgyártó és Automatizálási Kft.-nél.

Tremmer Tamás

A szakma számára érdekes téma, a hegesztés volt terítéken a DGA Kft. első üzletember-találkozóján. Pődör Csaba ügyvezető igazgató úgy fogalmazott, hogy a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hívták életre, a hozzájuk hasonló profilú vállalatok vezetői, műszaki szakemberei tapasztalatcseréje érdekében.

A Somló-Coop Kft.-ből jött létre kiválással a DGA Gépgyártó és Automatizálási Kft. 2003 -ban. A társaság egy évvel később vásárolta meg a nemesgulácsi Gulács-Fém Kft.-t, majd a céget beolvasztották a DGA Kft-be. A vállalkozás sokat fejlődött, a 2003-as 400 millió forinthoz képest árbevételük 2008-ra elérte a kétmilliárdot.

Hazánkban az első lézerszenzoros hegesztőrobotot Nemesgulácson helyezték üzembe, azóta is három van belőle az országban. Tavaly pedig hazánkban szintén egyedülálló lézervágó berendezést fogtak munkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!