Gazdaság

2009.12.28. 12:05

Sikerszériában a Széchenyi-kártya

Veszprém - A Széchenyi-kártya évi százmilliárd forint tőkét juttat a mikro-, kis-, és középvállalkozói szektorba. Mi ez, ha nem sikertörténet?!

Tremmer Tamás

A Széchenyi-kártyát 2002-ben indította útjára a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve.

Az eltelt hét év alatt 120 ezer kártyát bocsátottak ki, ennek apropóján minden megyében átadási ünnepségeket szerveztek, a veszprémit a napokban tartották.

Az igénylések száma a 2009. év első felében 13 százalékkal nőtt, vagyis e pénzügyi konstrukció korábban nem látott sikereket ér el a hazai kis- és középvállalkozói körben.

A Széchenyi-kártya olyan intézményrendszerré vált, amihez igen széles körben csatlakoztak a vállalkozók, de a kormányzat is mellette áll, mondta ünnepi köszöntőjében dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Makai László, megyei VOSZ elnök ehhez csatlakozva kijelentette, a kártya megtalálta helyét a piacon. Örömteli, hogy a két érdekképviseleti szervezet hatékonyan tud együtt dolgozni.

A konstrukció kidolgozásánál, bevezetésénél egyaránt ott volt a VOSZ gazdaságpolitikai bizottságának titkára, Tardos János, aki elmondta, a Széchenyi-kártyán keresztül eddig 700 milliárd forintos hitelkerethez jutottak a vállalkozók.

A sikerkártyások tábora hétfőn újabb öt taggal bővült. Az ünnepségen az Ariadnelli Kft. (Balatonalmádi), a Tech-Mobile Kft. (Halimba), a Gála 1 Kft. (Szentjakabfa), a Bakony Elektronika Kft. (Zirc), a Lovasi Tourist Kft. (Veszprém) kapta kézhez a Széchenyi-kártyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!