Gazdaság

2010.06.01. 18:39

Telephelyekre kétmilliárd forint

Veszprém - Vállalkozások telephelyfejlesztésére idén kétmilliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre a régióban, az összeg azonban növekedhet.

Halmos György

Ez a Közép-dunántúli Operatív Program telephelyfejlesztéssel kapcsolatos pályázati tájékoztatóján hangzott el.

Ober Andrea, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség projektmenedzsere elmondta, hogy tavaly a hasonló témában kiírt pályázatra 125 pályázat érkezett (Fejérből 46, Komárom-Esztergomból 45, Veszprémből pedig 34), ebből 76-ot nyilvánítottak nyertesnek. Az igényelt támogatás csaknem hétmilliárd forint volt, négymilliárdot osztottak ki.

Az idén összesen kétmilliárd forint van erre a célra, ebből negyven nyertes pályázat támogatható. A teljes forráshoz további egymilliárd forintot lehet átcsoportosítani akkor, ha a regionális iparfejlesztési támogatásra nem érkezik pályázat. Elhangzott, hogy lehet pályázni többek között új épület építésére, meglévő átalakítására, bővítésére vagy alapinfrastruktúra kiépítésére.

A pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás a teljes beruházás legfeljebb ötven százaléka lehet, minimum 10 millió, maximum 100 millió forint. A projektmenedszer szólt arról is, hogy a beadási határidő június 30., de elképzelhető, hogy meghosszabbítják azt.

Tavaly több pályázatot kellett elutasítani amiatt, mert a határidő letelte után adták be azokat, ezért a vállalkozók figyelmét arra hívták fel, hogy ne várjanak az utolsó pillanatig. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!