Gazdaság

2010.07.06. 09:56

Markánsan új irány

Veszprém - A tagság erősítését, újak felvételét, valamit szövetségesi és partneri kapcsolatrendszer kiépítését szeretné elérni a Vállalkozó és Munkáltatók Országos Szövetség megyei elnökének napokban választott dr. Bakonyi Árpád, a Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója.

Halmos György

Szeretné elérni, hogy a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban vegyenek részt a helyi projektekben, programokban, ennek feltétele, hogy értesüljenek ezekről, illetve partneri kapcsolatban álljanak a megyei települési önkormányzatokkal. 

- Nem kell versenyezni a kamarával, hiszen az ő feladatuk, szerepük némileg más, ezért inkább a kooperációra kell törekedni. Bár a tagtoborzás nem a legtalálóbb kifejezés, de a megyei elnök szeretné a tagság létszámát növelni, mert több területen, így például a jelentős ipari múlttal rendelkező Ajka és Pápa fehér foltnak számít.

A VOSZ eredményesen szeretne lobbizni a vállalkozások működésének javítása érdekében, a kormány által bejelentett gazdaságélénkítő intézkedések között több olyan is van, ami ezt szolgálja. A jól működő, fejlődni képes vállalkozások egyrészt munkát adnak, másrészt az önkormányzatok számára adót fizetnek. A következő, rendes tisztújítás jövőre lesz, a szervezet új elnöke úgy véli: a hátralévő idő elegendő ahhoz, hogy a programjában vázolt feladatok nagy részét elvégezze.
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!