Gazdaság

2010.08.26. 12:49

Ahol nem érzik a válságot

Ajka - Folyamatos a munkaerő-felvétel a Payer Industries Hungary Kft.-nél. A közelmúltban készült el a tízmilliomodik gép az ajkai üzemben.

Tóth B. Zsuzsa

A cégcsoport egyetlen hazai üzemét ebből az apropóból mutatta be a sajtó munkatársainak csütörtökön Bárány-Helmik Gábor.

- Főként szőrtelenítő, a szépságápolás terén használatos készülékeket gyártunk. Női és férfi borotvákat, hajnyírókat, orrszőrvágókat, epilátorokat, szakállvágó gépeket.

Az elektromos szőrtelenítő termékek piacán 21 százalékos a részesedése a cégnek, konkurenciánk Európában nincs. A vevők is főként az európai területet képviselik, de Amerikába, Ausztráliába és Japánba is szállítunk.

Az ajkai üzem elsősorban Európai piacra gyártja a termékeket, az említett szőrtelenítő készülékek mellett alkarészeket. Néhány komplett készülék szintén innen származik, mint például az ablaktisztító porszívó, amely a legutóbbi fejlesztés. 2007-ben a fúróporszívóval rukkoltunk elő, azt követően egy házi sörcsapolót dobtunk piacra - közölte Bárány-Helmik Gábor.

Az ajkai üzemben nagy hangsúlyt fektetnek az új termékek tervezésére. Pillanatnyilag fejlesztőmérnököt keresnek, tapasztalatuk szerint azonban nem könnyű találni.

- A szerszámgyártás terén jelentős erőlepését tettünk idén, a korábbi évi 120 féle szerszám helyett év végére meghaladjuk a 150-et. Ez a kollégák nagy tudásának, tapasztalatának is köszönhető. Legnagyobb vevőnk a Philips, az általuk Európában piacra dobott termékek szinte mindegyike itt készül. Amellett azonban gyártunk például a Bossnak is. Legújabb termékeink a vízálló hajvágók - ismertette az ügyvezető.

A csütörtököi gyárlátogatás során megtudtuk azt is, hogy az ajkai üzem három éve új, 11 ezer négyzetméteres csarnokkal bővült, így ma már több, mint ötszáz főt foglalkoztatnak.

Jelentős eredménynek tartják, hogy mivel a piacon nem volt érezhető a gazdasági válság, a dolgozók létszáma náluk nem csökkent már egy éve, sőt, folyamatos a felvétel.
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!