Gazdaság

2010.08.24. 17:01

Új az ügyvezető

Székesfehérvár - A megbízott ügyvezetők mandátuma augusztus végével lejár a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnél. A tisztet majd Temesvári Balázs tölti be.

Tribolt Lajos

Hat hónappal ezelőtt kapott megbízást a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetésére fél évre a hasonló közép-magyarországi szervezet két vezetője, Lukovich Tamás és Galina Beáta. Feladatuk az volt, hogy hozzák rendbe a nehézségekkel küzdő ügynökséget. Jelentésüket kedden tudomásul vette a tanács.

A leköszönő ügyvezetők bemutattak egy kiadványt is, mégpedig a régió társadalmi atlaszát. Ez a három megye kistérségeinek különböző mutatóit tartalmazza  térképes és szöveges formában. Valószínűleg hasznos lehet a fejlesztési munkák tervezésében és az oktatásban.

A regionális tanács elbírálta az ügyvezetői posztra kiírt pályázatokat. A beérkezett háromból kettő formai okokból nem felelt meg. A harmadik pályázót, Temesvári Balázst kedden a tanács ötéves időtartamra a fejlesztési ügynökség ügyvezetőjévé választotta.

A posztját szeptember 1-jén elfoglaló 34 éves szakember jogászi és Franciaországban szerzett gazdasági diplomával rendelkezik. Utóbbi országban is volt módja a területfejlesztésben dolgozni, és itthon is szinte csak ezzel foglalkozott. Mostanáig Veszprém város fejlesztési cégét vezette. A Fejér Megyei Hírlap tudósítója megkérdezte a terveiről.

- Van vízióm az ügynökség működéséről, de előbb lesz egy átvilágítás, és utána látom majd világosan, hogy mit is kell tenni. Az alapvető struktúrához most nem kívánok hozzányúlni, hiszen kiélezett helyzetben vagyunk, a pályázati pénzek lehívásának időszakában.

A leköszönő ügyvezetők megtették az alapozó lépéseket, amelyekre majd lehet építeni. A finomhangolásokat szeretném majd megtenni, hogy a magam elé tűzött célt elérjük, azaz az ügynökség szolgáltató jellege megerősödjön. A partnerek azt érezzék, hogy ez az ügynökség értük van.

A hamarosan hivatalba lévő ügyvezető azt is elmondta, hogy erős a kötődése Veszprémhez, így továbbra is ott lakik majd. A munkaköre egyébként is régiós szemléletet követel, így nem lehet gond, hogy hol is lakik éppen.

Az új ügyvezetőt a regionális fejlesztési tanács nemrégiben kinevezett elnöke, Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő mutatta be.

Az elnök a Fejér Megyei Hírlap kérdésére elmondta: - A megbízott ügyvezetők azt állapították meg, hogy sok probléma volt az ügynökségnél. Az egyik ok az volt, hogy az ügyvezető személyének gyakori változása miatt nagy volt a bizonytalanság. De találtak kifogásolható szerződéseket és felhívták a figyelmet elmaradt intézkedésekre.

A tanács azzal vette tudomásul a jelentést, hogy az új ügyvezetőt megbízta egy komplett átvilágítással. Annak ismeretében tesszük meg az intézkedéseket. Változik majd a fejlesztési célok súlypontja is, nagyobb szerepet szánunk a kis- és középvállalkozások támogatásának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!