Gazdaság

2010.09.09. 18:23

Várnak a pénzre

Veszprém - Hónapokat késik a fűtéselszámolás, így akinek visszajár a pénze, akár több tízezer forintra vár. Szolgáltató és elszámoló egymásra hárítja a problémát.

Németh F. Bernadett

A Haszkovó-lakótelepről többen is azzal keresték meg szerkesztőségünket, hogy hónapok óta hiába várnak a fűtéselszámolásból származó visszatérítésükre: van, aki negyvenezer forintot kap vissza, de eddig csak papírja van róla. A fűtés pedig áprilisban leállt, mondják. Egyik olvasónk szerint ez már három éve így megy.

Ez igaz, de a pótfűtések miatt csak május 31-e után tudták leolvasni, mondta a 2-es számú lakásszövetkezet elnöke, Krasován György. Számos ingatlanba nem jutnak be, ami meghosszabbítja az eljárást. Egy hónapba telik a leolvasás, az adatokat az elszámoló cégnek küldik meg, aztán újabb egy hónap, amíg az elszámolások elkészülnek, eztán következhet a pénzügyi elszámolás, így az elnök számításai szerint augusztusra készülnek el, tehát nem csúszik az elszámolás.

Elismerte viszont, hogy a Haszkovó 27-ben idén történt egy kis hiba, az elszámoló cég későn küldte tovább az adatokat a közüzemi zrt.-nek, így ott valóban csúsztak az elszámolással. A lakásszövetkezet egyébként 17 lakóépületben végzi a fű-téselszámolást, s amint egy épülettel végeztek, küldik tovább az adatokat. Krasován György aláhúzta: nem csúsztak az elszámolással, a költségmegosztás ennyi időt vesz igénybe.

A Veszprémi Közüzemi Zrt. viszont csak a lakásszövetkezet által megküldött számokkal tud dolgozni, tudtuk meg Göttinger László vezérigazgatótól. A zrt.-nek hatvan napja van arra, hogy az adatok birtokában elszámoljon, s eddig ezen a határidőn belül teljesítették a feladatukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!