Gazdaság

2011.03.24. 20:04

Indul a repülőszezon

Sármellék - Három héttel a szezonkezdés előtt vendégeket fogadtak a Fly Balaton nemzetközi repülőtéren.

Győrffy Árpád

A Németországban és Hévízen működő Mutsch Ungarn Reisen utazási iroda szervezésében, a nyugat-balatoni és nyugat-magyarországi szállodák, települések támogatásával 25 német újságíró és mintegy 50 német utazásszervező, egészségturizmusban érintett döntéshozó érkezett a Lufthansa gépén négynapos látogatásra.

A fontos vendégek a térség turisztikai szolgáltatásaival ismerkednek. A német turisztikai szakembereket, szaklapok és napilapok újságíróit Joseph Mutsch, az utazási iroda tulajdonos vezetője, Könnyid László, Hévíz alpolgármestere és egyben a Hotel Európa Fit igazgatója, valamint Polgár Tibor, a repülőteret üzemeltető FB. Airport Kft. új ügyvezetője köszöntötte.

A munkáját a Balatontourist irányítása mellett ellátó Polgár Tibor elmondta, hogy Sármelléken április 16-án indul az igazi szezon, akkortól hetente három-négy charterjáratot fogadnak Németországból. Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az eddig csak a téli szezonban érkező moszkvai járatok nyári, kora őszi visszatéréséről. Ugyanakkor továbbra is kétséges szerinte, hogy a RyanAir légitársaság gépei még az idén megjelennek-e a sármelléki kifutón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!