Gazdaság

2011.04.12. 15:10

Kéthavi helyett egyhavi számla?

Veszprém - Az ügyfelek kérésére változtatna a Bakonykarszt Zrt., de ez drágítaná a szolgáltatást, ezért inkább az e-ügyintézés feltételeit teremtik meg, így a számla rendezése nem kerül semmibe a fogyasztónak.

Németh F. Bernadett

Vaskó Gyuláné veszprémi olvasónk szerint a Bakonykarszt bünteti azokat, akik nehezen fizetik a fogyasztásukat a kéthavi számlázással. Telefonálónk munkanélküli, és nem kis terhet jelent számára a kéthavi vízdíj kifizetése. Problémájára szeretett volna megoldást találni, de telefonon nem tudta felvenni a kapcsolatot a céggel, az ügyfélszolgálaton pedig azt mondták neki, ők nem illetékesek erről dönteni.

Fazekas Csaba gazdasági igazgató elmondta: telefonos rendszerük akkor is kicsengő hangot ad, amikor foglaltak a vonalak, vagyis ez nem jelenti azt, hogy nem veszik fel a telefont, éppen ellenkezőleg, ügyféllel beszélnek. Ezért többször kell próbálkozni. A cég korábban megvizsgálta a havi számlázásra való áttérés lehetőségét, a számítások szerint azonban egy számlalevél kiküldése 120-125 forintba kerülne, amit az ügyfeleknek kell fizetni. A szolgáltatónak emellett jelentős informatikai átalakítást is végre kellene hajtania - ezt meg is tennék, de a havi számlalevél kiküldési díjával nem akarják az ügyfelet terhelni. Mindezek ellenére foglalkoznak a problémával, sőt olyan település is van, ahol kísérleti jelleggel havi számlát küldenek a fogyasztónak.

A veszprémi székhelyű vízszolgáltató cég hamarosan áttér az elektronikus számlázásra, hívta fel a figyelmet a gazdasági igazgató, s itt mód lesz a havi fizetésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!