Gazdaság

2011.05.11. 14:17

Intő jel az energiatakarékosság

Veszprém – Javában készül a kormány Nemzeti Energia Stratégiája, ezzel párhuzamosan folyamatban van a város energia koncepciójának az összeállítása is.

Tremmer Tamás

Mindegyik azt célozza, hogy minden téren csökkenjen, ugyanakkor hatékonyabb legyen az energia felhasználása. Minderről Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere beszélt azon a szerdai fórumon, amelyet Nyitás az energiatakarékosságra címmel a Chemconsul Kft. szervezett társasházkezelők és közös képviselők számára, hogy a lakóközösségek minden létező lehetőséget kihasználhassanak a házaik állagának megőrzésére, az energiaköltségek csökkentésére. Némedi Lajos, a megyeszékhely másik alpolgármestere szintén azt hangsúlyozta, hogy a működési kiadások nagy része energiaköltség, amit minél lejjebb kell szorítani.

Elhangzott, a klasszikus panelprogram ugyancsak átalakítás alatt áll, ilyen pályázatot a kormány idén várhatóan nem ír ki, ezért erre Veszprém költségvetésében sincs elkülönített összeg. (A korábbi panelprogram szerint a felújítás költségeit a lakók, az önkormányzat és a kormány azonos arányban viselték - a szerk)
A szemináriumon a lakásfelújítás finanszírozási lehetőségeiről Hegyi Gábor, a Fundamenta ügyfélkapcsolati tanácsadója adott átfogó tájékoztatást. 2012. január 1-től minden újonnan épített háznak rendelkeznie kell energiatanúsítással, erről beszélt Halász István, az EQ Kft. ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!