Gazdaság

2011.06.28. 11:42

Kifogásolható banki eljárások

Pápa - A hiteltörlesztéssel kapcsolatos erősen kifogásolható banki eljárásokra hívta fel a figyelmet a Jobbik pápai alapszervezete a közelmúltban.

Polgár Tibor

Orbán Imre, a párt helyi elnöke egy Jobbik-szimpatizáns példáját emelte ki a sajtótájékoztatóján: az érintett személy négy évvel ezelőtt autóvásárlásra egymillió forint hitelt vett fel az egyik banktól, majd a gazdasági válság miatt elvesztette állását, ezért nem tudott befizetni kéthavi törlesztőrészletet. Ezután a bank felmondta a szerződését, valamint különféle járulékokkal és díjakkal terhelte meg a fennmaradó összeget. Így a hitelkárosult két hónappal ezelőtti 750 ezer forintos tartozás mára csaknem 1,2 millió forintot tesz ki. A károsult három napos haladékot kapott a hátraléka egy összegben történő befizetésére, ellenkező esetben a bank elviszi az autóját. Orbán Imre ezt az eljárást embertelennek nevezte, véleménye szerint a pénzintézeteknek meg kellene állapodniuk az ügyfeleikkel, nem pedig két hónap után egyből kiadni egy behajtó cégnek az ügyet.

- A hiteleseket jelen pillanatban semmi sem védi. Egy korábbi törvény alapján a bank egyoldalúan módosíthatja a hitelszerződést, jelen esetben is ez történt - mondta el a Jobbik helyi elnöke, majd hozzátette, egy pártnak kötelessége felhívni a figyelmet a sokakat érintő problémára, amire minél előbb megoldást kell találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!