Gazdaság

2011.09.06. 19:56

Segítene egymásra találni a cégeknek

Veszprém - A megye gazdasági helyzetébe kapott bepillantást Ránky Edit brüsszeli magyar attasé, aki a munkanapját Veszprémben töltötte, vállalkozókkal, cégvezetőkkel, s a polgármesterrel találkozott.

Tremmer Tamás

A megye gazdasági helyzetéről kapott átfogó tájékoztatást Ránky Edit brüsszeli magyar attasé, amikor kedden a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházába látogatott. Elhangzott, megyénkben a járműalkatrész-gyártás, a gépipar, a vegyipar, a turizmus jó helyzetben van, az ágazatoknak jelentős az exportteljesítményük.  

Dr. Markovszky György kamarai elnökkel, és a találkozón résztvevő vállalkozókkal, cégvezetőkkel a belgiumi együttműködési lehetőségeket is áttekintették. Ránky Edit szeretne közvetíteni a belga és a megyei vállalkozások egymásra találásáért, hogy gyümölvcsöző gazdasági együttműködés alakuljon ki közöttük.

Az attasé a kamara után a városházára sietett, ahol Porga Gyula polgármesterrel tartott eszemecserét aktuális kérdésekről. A délutánt a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft-nél töltötte. A francia tulajdonban lévő cég veszprémi leányvállalata bővíti tevékenységét, a közelmúltban milliárdos nagyságrendű beruházást kezdtek a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!