Gazdaság

2011.10.17. 15:43

Hódít a digitális televíziózás

Megyei körkép - Az év augusztusában a legnagyobb magyarországi műsorterjesztők hálózatában 1,572 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizetők száma.

Tremmer Tamás

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság jelentése szerint a mintegy 3,8 millió magyarországi háztartás közül közel 3,2 millióban van valamilyen előfizetéses televíziós szolgáltatás. A fennmaradó közel 600 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat, vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

A gyorsjelentésben szereplő tizennégy magyarországi szolgáltató a hazai piac 88 százalékát lefedi, augusztus végén együttesen 2,769 millió előfizetést tartottak nyilván, ezek 56,8 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat az egy hónappal korábbi 56,4 százalék után. Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya tovább csökkent, ez az érték korábban 43,6 százalékos, augusztusban 43,2 százalék volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!