Gazdaság

2011.12.09. 07:04

Akik dacolnak a nehézségekkel - Beruházók a megyében

Megyei körkép - Miközben folyamatosan azt halljuk, újabb válsághelyzet felé sodródik a világ, megyénkben több olyan nagyvállalat is van, amely szembeszáll a nehézségekkel, ennek megfelelően milliárdokat áldoznak beruházásokra.

zaol.hu

Az Unilever Magyarország Kft. Veszprémi (Algida) Jégkrémgyárában 2008-ban egy háromütemű fejlesztési programot indítottak, melynek első részeként bővítették a termelést. Jelenleg a 2,2 milliárd forint összértékű beruházás zajlik, jövő júniusig tizenkétezer raklap kapacitású hűtőház és hatvanöt munkahely jön létre.

Nyáron indult Veszprémben a Valeo Auto-Electric Kft. beruházása, ennek keretében felhúznak egy 3200 négyzetméteres új gyártócsarnokot, ami egymilliárd forintba kerül. A következő 18-20 hónapban 8-10 új gyártósorral bővül a termelés, ami további kétmilliárd forintos beruházást jelent. A vállalat tervei szerint 2013-ban már 1250-en lesznek.

Kinőtte csarnokait Pápán a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt., ezért 1500 négyzetméterrel bővítik a gyártófelületet, 700-zal pedig a raktárukat. Mindez 500 millió forintos beruházást jelent, az átadást áprilisra tervezik. Új gépeket is telepítenek, ezek összértéke 500 millió forint.

Bővíti 3,8 milliárd forintos beruházással a veszprémi gyárát és fejlesztési központját a Continental veszprémi leányvállalata. A fejlesztésnek köszönhetően 1500 négyzetméterrel bővül a gyártóterület, ahova 12 új gyártósort telepítenek és 150 új munkahelyet teremtenek. A fejlesztési központjuk szintén 1500 négyzetméterrel bővül, ide további 58 fejlesztőmérnököt vesznek fel.

Ugyancsak nagyberuházásba kezdett a megyeszékhelyen a Pepperl+Fuchs Kft., a társaság 1,3 milliárd forintos összköltséggel bővíti telephelyét. A fejlesztés keretében a jelenlegi 5,45 ezer négyzetméteres csarnokuk 3200 négyzetméterrel bővül. Az új épület nagyobbik részében raktárt alakítanak ki, a régi épületben pedig területek szabadulnak fel, itt a fémfeldolgozó tevékenységüket tudják bővíteni. Ha elkészülnek, akár 200 új munkatárssal is bővülhet a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!