Gazdaság

2011.12.02. 07:25

FIVOSZ: A tagtoborzás időszaka

Veszprém - A közelmúltban megalakult a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) Veszprém megyei munkabizottsága. A szervezetépítést Petróczi Péter és Tudós Gábor vállalták magukra.

Tremmer Tamás

A Fivosz létéről már hallott a két fiatal veszprémi vállalkozó, a szervezet céljai is szimpatikusak voltak számukra, ezért még a tavasszal jelezték, csatlakozni kívánnak. Petróczi Péter és Tudós Gábor a székesfehérvári tagszervezethez fordultak, ez volt ugyanis a legközelebbi elérhetőség.

Minden ilyen  csatlakozás az ismerkedéssel kezdődik. Odáig ment az eszmecsere, hogy felkérték őket, hozzák létre a Fivosz Veszprém megyei munkabizottságát. Ennek eleget is tettek, a szervezet jó egy hónapja már működik, Péter az elnök, Gábor pedig a helyettese. A megyeszékhelyen egy sikeres rendezvénnyel a névjegyüket is letették. A Fiatal vállalkozók hetének országos rendezvénysorozatához ezúttal először csatlakozott Veszprém, ez az esemény már az ő művük volt. A rendezvény jól sikerült, élénk eszmecserét folytattak a résztvevők. Főleg partneri kapcsolatok alakultak ki. Mivel most a tagtoborzás zajlik, Gábor és Péter elmondták, a rendezvény a taglétszám gyarapítására is jó volt. Sok fiatal vállalkozó ismerősük van, akiket megpróbálnak megkeresni. A szervezethez idősek is csatlakozhatnak segítőként.



Azt azonban elismerték, elég nehéz egy ilyen tagszervezetet összehozni. Kevés a vállalkozó fiatal, amire már a Fivosz  is többször felhívta a figyelmet. Akár szakmunkásként, akár diplomásként, manapság kockázatos és nehéz vállalkozásba kezdeni. Éppen ezért a közeljövőben el kívánnak indítani egy előadás-sorozatot, hogy bátorítsák a fiatalokat: a vállalkozás nem ördögtől való. Ezekre a kerekasztal- beszélgetésekre olyan vállalkozókat kívánnak meghívni, akik a saját példájukon keresztül hitelesen elmondják: mik a vállalkozói lét buktatói, hogy lehet egy vállalkozást elindítani, működtetni, fejleszteni. A szervezet felmérése szerint a hazai fiatalok vállalkozói hajlandósága európai viszonylatban is nagyon alacsony. A veszprémiek a gazdasági utánpótlás-neveléshez, egyben a Fivosz célkitűzéséhez ezzel is hozzá kívánnak járulni.

Együtt kezdték a közéleti szereplést

Gábor és Péter életében sok rokon elem fellelhető. Nem is olyan régen a Pannon Egyetem hallgatói önkormányzatában együtt kezdték a közéleti szerepvállalást. Péter tudatosan lett vállalkozó. A vállalkozói létet az egyetemi büfé működtetésével kezdte, majd belekóstolt a ruházati kereskedelembe. Ma a fő profil a vendéglátás. Gábor hobbiból lett vállalkozó. Az egyetemi rendezvények szervezéséből nőtte ki magát a rendezvényszervező cége. Ő egy szórakozóhelyet üzemeltet Veszprémben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!