Gazdaság

2011.12.12. 18:16

Túlszaporodott a vaddisznó

Bakonybél - A Veszprém Megyei Vadászkamara hagyományos év végi vadászati fórumán Pap Gyula megyei elnök üdvözölte a vendégeket.

MTI/AP

Pechtol János, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára a vadászati és fegyvertörvény tervezett átalakítása kapcsán az összefogás fontosságáról beszélt. Egyszerűbb lehet a fegyvervásárlás, a -tárolás, az engedélyek kiadása a vadászok számára. Szólt az orvvadászat büntető törvénykönyvi megítéléséről, ami ma már bűncselekménynek minősül. Örömmel szólt a körvonalazódó nemzeti vadgazdálkodási stratégia előkészületeiről.

Dr. Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára aggasztónak nevezte a vaddisznó egyre jelentősebb elszaporodását. A változások közül kiemelte, hogy egyszerűsödtek a vadhús ke- zelésének és forgalmazásának előírásai, amitől a fogyasztás növekedése várható.

Vajai László, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője a kiemelkedő Veszprém megyei terítékadatokat értékelte. A vaddisznóállomány apasztását nemcsak a hazai, hanem nemzetközi szinten is szorgalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!