Gazdaság

2013.01.02. 14:19

Aktivitásban az élen

Megyei körkép - Amit az idén a Veszprém megyei vadászhölgyek végeztek, afölött nem lehet szemet hunyni.

Tremmer Tamás

Tevékenységüket egy országos díjjal ismerte el a Vadászati Kulturális Egyesület.  A Diana Vadászhölgy Klub a Vadászati Kulturális Egyesület (VKE) keretén belül, de annak önálló szekciójaként alakult meg 2003 októberében. A szervezethez megyénk Dianái öt éve csatlakoztak, tudtuk meg Markó Jánosnétól, a megyei szervezet vezetőjétől.

A megyék tevékenységének elismerésére 2008-ban alapított díjat a VKE. A Diana Vadászhölgy Klub legaktívabb megyei szervezete 2012 címet és az ezzel járó vándorserleget ez évben a Veszprém megyei vadászhölgyek érdemelték ki. Szó mi szó, mozgalmas évük volt, a megyében, de a környéken sem volt olyan rendezvény, ahol ne aktivizálták volna magukat. A megyében minden vadászkamarai rendezvényen részt vettek (Döbrönte, Bakonybél), ott voltak a vadásznapokon (Pápán, Sümegen, Várpalotán), aztán Keszthelyen (Festetics trófeaszemle) és Szanyban (Országos Vadásznap) is.

 

Fotó: Tremmer Tamás

Nem hiányoztak a Diana bálról (Bugyi), a FeHoVa kiállításról, a Dianák regionális, majd országos találkozójáról sem. Ha kellett főztek, játszóházat tartottak, kézműves foglalkozásokat szerveztek. Az év során minden hónapban volt legalább egy - néha több - olyan vadászati rendezvény, ahol jelen voltak.Veszprém megyében 73 vadászhölgy van, a klub mindenki előtt nyitott. Jelenleg 10-12 olyan tagjuk van, akire szinte mindig lehet számítani. Marika hozzátette, sokat dolgoztak az idén, de azt álmaiban sem gondolta, hogy ez lesz a jutalma.

Az elismerés hatalmas meglepetés volt számukra, nem is sejtették, hogy ez vár rájuk, amikor elutaztak Hollókőre, a Dianák országos találkozójára. Az oklevélen az áll, hogy a színes programjaikkal, az országos rendezvényeken történő aktív részvételükkel nagyban hozzájárultak a szervezet kitűzött céljainak eléréséért. Marika szerényen megjegyezte, csak azt tették, amire erejükből és idejükből tellett. Az elismerés viszont arra ösztökéli őket, hogy 2013-ban legalább ilyen mozgalmas évük legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!