Gazdaság

2013.10.07. 20:08

Adózatlan cigaretta

A dohány- árusítással is foglalkozó vállalkozóknak mindig tisztában kell lenniük az árujuk eredetével.

Varga Ibolya

Rozs Viktor őrnagytól, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának osztályvezetőjétől megtudtuk, a pénzügyőrök a közelmúltban egy Veszprém megyei vendéglátóhelyen végeztek próbavásárlást. Nyugtát nem kaptak. Továbbá kiderült az is, hogy az őket kiszolgáló pultost az alkalmazói nem jelentették be foglalkoztatottként. Ezután átvizsgálták az üzletet, ahol a pultban tizennyolc doboz adózatlan cigarettát találtak.

A vendéglátóhelyet üzemeltető cég vezetőjének gépkocsija az ellenőrzés idején a közelben parkolt, ezért azt is megvizsgálták a pénzügyőrök. Innen további 843 doboz igazolatlan eredetű, magyar adójegy nélküli cigaretta, valamint öt és fél kilogramm vágott dohány került elő. Az összesen egymillió forint értékű dohányárut és a gépkocsit a pénzügyőrök lefoglalták, a tulajdonos ellen jövedéki eljárást indítottak, melynek végén másfélmillió forintos bírság kiszabása várható. Ezen kívül orgazdaság bűncselekménye megalapozott gyanúja miatt még feljelentést is tettek a pénzügyőrök a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!