Gazdaság

2013.12.03. 21:44

Vágóhídra mennek?

Vajon miért született döntés a nemzetgazdasági tárcánál arról, hogy jövő nyártól egy lovardában csak az ismert származású lovakkal lehet lovagoltatni, és azokból legalább öt négyévest kell tartani?

Kovács Erika

Ez ellen közel ötezren írtak alá petíciót. Vajon nem lehetett volna-e fokozatosan, egyetlen ló életét sem veszélyeztetve kidolgozni a rendeletet?

A szaktárca adata szerint 283 regisztrált lovas szolgáltatóhely van, ezeknél hány lehet, ahol ötnél kevesebb ló van, és mennyi az ismeretlen eredetű, nem tudni. Miután egy ló havi tartása alaphangon 40 ezerbe kerül, valószínűleg a legtöbb helyen nem tartják ezentúl a két szép szemükért őket, ha nem hoznak hasznot, mehetnek a vágóhídra.

Nem hiszem, hogy sok tulajdonos azon fáradozik majd, hogy hobbilovast keressenek nekik, akik nem akarják üzleti alapon lovagoltatni őket. A rendelethozó, ha csak egyszer belenézett volna a nemesvámosi Angel, a kedves pónikanca vagy egy másik ló szemébe, és érezte volna azt, amit lovaglás közben a ló ad az embernek, bizonyosan soha nem merült volna fel a kérdés: vajon mennyi kiváló ló kerül vágóhídra? Nyilván a tárca döntése nem érzelmi alapon született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!