Gazdaság

2014.03.27. 16:25

Népszerű a helyi termék

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a helyi termékek készítőihez szervezett egész napos tanulmányutat csütörtökön a térség minőségi termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítésére.

Tóth B. Zsuzsa

A pályázati támogatással szervezett kiránduláson kiderült, hogy a minőségi helyi termékek és szolgáltatások ugyan egyre népszerűbbek, azonban azoknak folyamatosan szükséges a marketing, a minél szélesebb körű reklám. A programon több mint hatvan érdeklődő vett részt.

A program keretében ellátogattak az ukki Ferrir farmra, amelyet Nagy László és felesége hozott létre. Eper- és kajsziültetvényt gondoznak, méhészettel, sertéstartással, tojótyúkokkal, szörp- és lekvárkészítéssel foglalkoznak.

Farkas Ivett őstermelő mutatja be a párjával közös vállalkozást a tanulmányút résztvevőinek (Fotó: Tóth B. Zsuzsanna)

A sümegprágai Kalla Rolandéknál a sajtkészítés, a szarvasmarhatartás fortélyait ismerhették meg a vendégek, a kapolcsi Farkas Ivett őstermelőnél pedig a szörp- és lekvárkészítés mikéntjéről tájékozódhattak. Papp Ferenc nemesvámosi falusi szálláshelyén a vendéglátásba kóstolhattak bele, a tótvázsonyi Zsár Tamás pedig a kádárok munkáját mutatta be. Balatonakaliban Tóth Béla fogadta az érdeklődő csoportot a folyamatosan bővülő vendéglátóegységében, majd a tihanyi exkluzív teázó és cukrászda volt a gazdag élményeket nyújtó körút utolsó állomása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!