Gazdaság

2014.03.27. 12:50

Veszprémi siker a fodrászversenyen

Veszprém – A tavalyi negyedik hely után az idén egyet előrelépve állhatott fel a dobogóra a veszprémi fodrász, Szlávik Szilvia a Style Masters nemzetközi verseny magyarországi döntőjében.

B. Virág Rita

A fodrászverseny, ami az idén már negyedik volt a sorban, különösen kreatív és látványos munkát kíván a nevezőktől. A viadalra három egyedi, különleges frizurával lehet jelentkezni, s a zsűri szigorú szakmai elvárások után válogatja ki a legjobb tízet. A döntőben aztán két óra áll rendelkezésére a fodrászoknak, hogy apait-anyait beleadva elkészítsék a három közül a legjobbnak vélt frizurát.

Szlávik Szilvia és csapata tavaly éppen lemaradt a dobogóról, de az idén semmit sem bízott a véletlenre. A veszprémi fodrász fantasztikus frizurákat álmodott meg, amelyek kivitelezését hónapokig gyakorolta. A Klausztrofóbia, Fóbia és Free elnevezésű alkotások, mert ezek mindegyike már igazi művészi munka, meggyőzték a zsűrit és közülük a legelsőt választották ki a fináléra.

A Klausztrofóbia, Fóbia és Free nevű alkotásokkal nevezett a versenyre Szilvia (Fotó: Dévai Zoltán)

- Négy kritériumnak kellett megfelelni: az elkészítés módját, a stílust, a kreativitást, valamint az összképet is külön pontozták a szakemberek. Fontos volt például, hogy a nevezési anyagban a beküldött fotó adott esetben egy címlapon is megállja a helyét. Épp ezért profi sminkessel és fotóssal dolgoztam együtt. A zsűrinek nagyon tetszett, hogy a sminkesünk maga volt a modellünk is, Kikl Dorisz személyében. A stylist, Horváth Nóra is nagyszerű ötletekkel segítette a megjelenést. Dévai Zoltán fotós munkái pedig nemcsak itthon, hanem a nemzetközi színtéren is elismertek – összegzett a közel húsz éve fodrászként tevékenykedő Szlávik Szilvia.

A veszprémi szakembertől megtudtuk, a Klausztrofóbia a legkomolyabb kihívást jelentette eddigi munkájában, hiszen sokáig kellett gondolkodnia, miként tudja kivitelezni, hogy a légtérben valahogy megálljon a haj, olyan benyomást keltve, mintha hajbuborék venné körül az arcot.

- Nem mondom, kemény munka volt. Ám annál nagyobb volt a boldogság az eredményhirdetéskor – tette hozzá Szilvia.

Szlávik Szilvia hónapokig gyakorolt (Fotó: Penovác Károly) 

A kvartett kitartó munkáját ugyanis bronzéremmel jutalmazta a szakmai döntőbizottság. Sőt, a dobogós munkák portfólióit a nemzetközi zsűrihez is továbbították, amely kiválasztja közülük azt a munkát, ami akár a lisszaboni fináléban is képviselheti az országot. Ide egyébként a 36 nevezett ország közül csak a legjobb kilenc juthat el, de hazánk, az igen erős munkákat benyújtó dobogósoknak köszönhetően is, jó eséllyel pályázik a részvételre.

Szilvia persze akkor sem lesz csalódott, ha nem utazhat Lisszabonba. Tele van még ötletekkel, tervekkel és bízik benne, hogy ha nem most, hát akkor jövőre a nemzetközi porondon is bemutathatja nagy szorgalommal szerzett tudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!