Gazdaság

2014.06.26. 12:59

Bizonyított a fémtörvény

A tavaly november óta hatályos új szabályozásnak köszönhetően érezhetően csökkentek a fémlopások és átláthatóbb lett a fémkereskedelemi szektor, mindezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a közszolgáltató társaságok adatai alapján közölte az új szabályrendszert kidolgozó Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Tremmer Tamás

Az új törvény rendelkezései alapján szigorították az ellenőrzéseket, növelték a bírságok összegét, valamint javították a hatóságok közötti együttműködést. A fémkereskedelmi engedély megszerzése is nehezebb lett.

A NAV az új fémtörvény hatályba lépése óta június közepéig 2200 fémkereskedelmi ellenőrzést hajtott végre, összesen 673 esetben állapítottak meg az eljáró pénzügyőrök jogsértést. A hivatal kiszabott 207,3 millió forint fémkereskedelmi bírságot is. Az ellenőrzések során 116 esetben derítettek fel illegális fémkereskedelmi tevékenységet, valamint lefoglaltak 217 ezer kg engedélyköteles anyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!