Gazdaság

2015.04.07. 13:10

Civil kritikák

Veszprém – Veszélyeztetik hazánk génmódosítás-mentességét a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények.

Szám Dorottya

Erre szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Greenpeace és a Védegylet, a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek címzett levelünkben.

A környezetvédelem ügye iránt elkötelezett szervezetek üdvözölték a miniszter által a génmódosított növények termesztését elutasító uniós tagországok összefogására tett javaslatot. A levélben kijelentették, hogy szorgalmazzák az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi tárgyalások (TTIP), valamint az Európai Unió és Kanada között megkötött, és már csak ratifikálásra váró szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) elleni közös fellépést.

A zöld szervezetek arra hívták fel Fazekas Sándor miniszter figyelmét, hogy az egyezmények komolyan veszélyeztetik a génmódosítás-mentes Európa megteremtésének célját, illetve a hazánk génmódosítás-mentességének megtartásáért tett erőfeszítéseket.

Lapunk megkereste a veszprémi székhelyű Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesületet. Az egyesület elnöke, Szalay Tímea azonban nem nyilatkozott lapunknak a témával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!