Gazdaság

2015.09.09. 13:15

Hiányzik a MAL adója Ajkáról - Több mint 627 millió forint a tartozás

Ajka - Soron kívüli támogatásra nyújtja be igényét a belügyminiszterhez az önkormányzat a város rendhagyó helyzete miatt. Ennek fő indokaként a helyi adók csökkenését, illetve az átengedett központi adók miatti nehézségeket jelölte meg a képviselő-testület.

Penk Tímea

Ajka egyik legnagyobb adózója a MAL Zrt. volt, amelynek aktuális adótartozása több mint 627 millió forint. A be nem folyt tételek nehezítik a város működését, a feladatalapú finanszírozás nem fedezi a szükségleteket, ezért a kötelező önkormányzati feladatok működtetése is veszélybe kerülhet. Az elmaradt bevételeken kívül az önkormányzathoz fordult részletfizetési kedvezmény és behajtás iránti igénnyel számos vállalkozás, amely az vörösiszap-tragédia miatt folyamatosan rendkívüli munkavégzéssel és gyártásokkal segítette a MAL Zrt. munkáját, megakadályozva az ellehetetlenülésüket és további katasztrófahelyezetek kialakulását. Az adótartozások megtérülésére nem lát esélyt az önkormányzat, ezért a belügyminiszterhez fordul támogatásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!