Gazdaság

2015.11.02. 09:15

Top 100+200: készül a kiadvány

Megyei körkép – Ezúttal sem marad el az év vége rangos gazdasági konferencia nélkül. A november 12-ei esemény egyben a kilencedik alkalommal megjelenő Top 100+200 –Veszprém megye gazdasága kiadvány bemutatója is lesz egyben.

Tremmer Tamás

Idén immár kilencedik alkalommal jelenik meg a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Főosztálya, valamint a Napló szerkesztősége közös kiadványa, a Top 100+200, amely Veszprém megye gazdasági folyamatait, eredményeit mutatja be.

Az egyedülálló kiadvány Veszprém megye elmúlt másfél évének gazdasági helyzetéről ad objektív képet. A NAV a 2014-es év gazdasági folyamatait összegzi a megye legnagyobb 300 vállalata teljesítményének tükrében. Az idei első fél évről a KSH ad átfogó képet. A kiadványban szereplő adatok önmagukért beszélnek. Az elemzések, a toplistán történő kisebb-nagyobb eltérés mutatja a piac szereplőinek helyzetét, a vállalatok teljesítményét.

Az idei év egyben új időszámítás kezdete is. A 2007–13-as pénzügyi ciklus zárását követően a 2014-től 2020-ig tartó periódus pályázatait idén kezdték kiírni, év végére e folyamat felgyorsulhat. A kormányzat által megcélzott kis- és középvállalkozások már nagyon várják a forráshoz jutás lehetőségét.

A kiadvány ünnepélyes bemutatása a kamara évzáró gazdasági konferenciája is egyben, ahol Kihívások a versenypiac előtt, kitörési lehetőségek a magyar gazdaságban címmel Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke tart előadást. A nagyszabású esemény november 12-én 13.30-kor a kamarai konferenciateremben lesz.

Címkék#TOP 100+200

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!