Gazdaság

2016.01.07. 20:45

Nagy kereskedelmi akciókkal indult az új év

Veszprém - Az akciózás a kereskedőnek, a vásárlónak egyaránt jó: a kereskedő megszabadul az árukészlet egy részétől, új vevőket foghat, a régieket megtartja. A vásárlók pedig olcsóbban jutnak a kiszemelt termékekhez.

Tremmer Tamás

Vágó Péter, a Kereskedők és Vállalkozók (KISOSZ) Veszprém Megyei Képviseletének elnöke szerint a kereskedők közül igazán az döntött jól, aki legalább 20-30 százalékkal olcsóbban kínálja a termékeit, alatta ugyanis nem reagál a piac. Kis pénzért nem mozdulnak az emberek.

Fotó: Balogh Ákos

A legtöbb üzletben egész nagy mértékű leárazással találkozhatunk. Egyes áruházak - például a nagyobb könyv- és cipőboltok - kettőt fizet, hármat kap jellegű ajánlatokkal várják vásárlóikat, de előfordul olyan is, hogy két termék vásárlása esetén az egyiket fél áron vihetjük haza.

- Az ünnepi időszakhoz képest kevesebb a vevő, de sokan keresik az akciókat - meséli Gruber Renáta, az egyik üzletlánc eladója. - Ruhákra és kiegészítőkre is vonatkozik az üzletben a 30-70 százalékos kedvezmény - teszi hozzá.

Fotó: Leitner Vera

- Sok vásárló kivárja ezt az időszakot - mondja már egy másik ruházati eladó. Az őszi-téli szezon termékeit január végére, február elejére kisöprik, s éppen erre várt Németh Erika és Kiss Gábor.

- Ilyenkor magának vásárol az ember, mert az ünnepek előtt inkább a család a fontos - mondják. - Most télikabátért jöttünk, de volt már rá példa, hogy nagyobb vásárlást is megpróbáltuk ekkorra időzíteni.

A tudatos vásárló valóban jól jöhet ki a leárazásokból, s nem csak a ruházati termékeket illetően, melyek talán a legkelendőbbek ilyenkor. Megéri most választani műszaki cikkeket is, hiszen a sokszor százezresre rúgó kiadásokat ebben az időszakban jelentősen megtizedelhetik a jól kifogott kedvezmények. Az egyik elektronikai szaküzlet például 25-50 százalékkal alacsonyabb árakon kínálja legtöbb termékét. A drogériák polcain megtaláljuk a karácsonyra szánt ajándékcsomagokat, melyeket most már fél áron is beszerezhetünk. A parfümöket és dekorkozmetikumokat ugyancsak jóval olcsóbban kínálják.

A legnagyobb tömeggel talán a bútoráruházakban találkozhatunk. A már megszokott 30-60 százalék sokakat vonz, hiszen ki ne szeretné az új évet néhány színes, komfortos vagy éppen luxushatású új bútorral indítani?

Címkék#leárazás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!