Gazdaság

2017.02.02. 20:29

Fizethetünk bankkártyával is a NAV-nak

Veszprém - Fokozatosan vezeti be új szolgáltatását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, interneten is kiegyenlíthetjük az adóhátralékot.

Napló-információ

Egyre ügyfélközpontúbb és modernebb lesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az idén január 1-jén életbe lépett szabály szerint adótartozásukat interneten, bankkártyával is kifizethetik az adó-azonosító jellel, illetve adószámmal rendelkező magánszemélyek és az egyéni vállalkozók a leggyakrabban fizetendő adónemeknél. Ilyen például a személyi jövedelemadó vagy az egészségügyi hozzájárulás.

A különböző adók egyetlen tranzakcióval fizethetők, így az átutalás csak egyszeri költséggel jár.Az nem újdonság, hogy egyes adónemeket banki utalással is kiegyenlíthetünk, hiszen a bérek után fizetendő járulékokat és személyi jövedelemadót is leróhattuk utalással, az újdonság a magánszemélyek adótartozására vonatkozik.

Az új fizetési lehetőséget a NAV fokozatosan vezeti be: január végén az online felületen már összeállíthatók az átutalási csomagok, és elindíthatók a bankkártyás fizetési tranzakciók. Februárban és márciusban további felületen nyílik meg a bankkártyás fizetés lehetősége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!