Gazdaság

2017.03.01. 19:50

Mikrotérségi fórumok a megyében

Szentantalfa, Kékkút - Reményeim szerint április végére állhat össze egy egységes, főként a parttól távolabb lévő, a Balaton-felvidéki települések értékeire és érdekeire nagy hangsúlyt fektető koncepció - mondta Fábry Szabolcs.

Molnár Sándor

A Nivegy-völgyi kistelepülésen tartották a vidékfejlesztési mikrotérségi fórumsorozat soron következő egyeztető állomását. Fábry Szabolcs polgármester, a Magyar Nemzeti Vidék Hálózat (MNVH) Veszprém megyei területi felelőse elmondta, hogy az eseménysorozatnak hármas célja van.

Márciusban az egyeztetések a Káli-medencében, majd Lesence, Tapolca és Sümeg térségében folytatódnak. A kép Kékkúton készült Fotó: MNVH

Egyfelől a Balaton-felvidék polgármestereivel, vállalkozóival megismertetni a Miniszterelnökség vidékfejlesztési pályázatait; hogy segítsék kialakítani azt az önkéntes desztinációt, amelyben egymás szolgáltatásait, termékeit még hatékonyabban tudják képviselni, értékesíteni. Szólt arról is, hogy miért ne lehet-ne a Nivegy-völgy pincéinek vagy a zánkai gyógynövény-centrumnak a kínálatát a Kinizsi-várban is eladni, és természetesen fordítva. A turisták részéről igény, hogy a Balaton-felvidék néhány súlyponti szolgáltatójánál több napra tudjanak programokat, szállást vásárolni - később, akár telefonos applikációval, már az M7-esen is. E két fel-adat mentén adja magát a harmadik cél, miszerint fontos, hogy a Balaton-felvidék számára elkészüljön egy térségi fejlesztési és turisztikai terv.

- Méltán mondhatjuk, hogy Európában a legszebbek egyike a tájegységünk, így éppen ideje, hogy közösen összeállítsuk ezt a térségi komplex fejlesztési programot. Az elkészült koncepciót nyilván egyeztetjük a Leader-szervezetekkel, a megyei döntéshozókkal, a Balatoni Szövetséggel és más, a turizmusban, a Balaton fejlődésében érdekelt intézményekkel, közösségekkel. Ezt követően kerülhet az összeállítás a Széchenyi Programirodán keresztül a Miniszterelnökségre, illetve minisztériumokba. Az egyeztetések a Káli-medencében, majd Lesence, Tapolca és Sümeg térségében folytatódnak márciusban. Reményeim szerint április végére összeállhat egy egységes, főként a parttól távolabb lévő, a Balaton-felvidéki települések értékeire és érdekeire nagy hangsúlyt fektető koncepció - fogalmazott az MNVH megyei területi felelőse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!