Értékes beruházás

2020.02.22. 07:00

Bővítik a pápai Fenyveserdő Bölcsődét

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) második körében 550 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat a Fenyveserdő Bölcsőde felújítására és férőhelybővítésére – jelentette be pénteken Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

Polgár Tibor

Forrás: pixabay.com

A kormánypárti politikus kiemelte: a térségben három település, Pápa mellett Noszlop és Csót összesen több mint 700 millió forintból fejlesztheti a bölcsődéit. Mint mondta, ezek a fejlesztések szoros összhangban vannak a kormány családtámogatási politikájával, ugyanis a cél az, hogy országosan legalább 60 ezerrel bővüljön a bölcsődei férőhelyek száma.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere elmondta, az 550 millió forintos támogatás teljes intézményi rekonstrukciót tesz lehetővé kapacitásbővítéssel, így a városi bölcsődei férőhelyek száma megközelíti a 250-et. Megjegyezte, a mostani döntéssel meghaladta a 9 milliárd forintot az az összeg, amelyet a pápai önkormányzat a TOP-on keresztül nyert el városfejlesztésre.

Guiás János Zsolt önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, ez a beruházás elősegíti a Vajda Péter-lakótelep és környékének fejlődését, egyúttal pedig felértékeli a városrészt. Horváth Katalin, a Fenyveserdő Bölcsőde intézményvezetője kifejtette: a támogatásnak köszönhetően többek között elvégzik a homlokzatok és a tető hőszigetelését, illetve a nyílászárók cseréjét, emellett például felújítják a belső burkolatokat, kialakítanak egy új csoportszobát 14 gyermek részére a kapcsolódó helyiségekkel, valamint rendbe teszik az udvart.

Áldozó Tamás hozzáfűzte, a munkálatok megkezdésére még várni kell, mert számos előkészítő feladat van a kivitelezés előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!