Gecse

2015.09.23. 13:15

Vidám szüreti felvonulás Gecsén

Gecse – Immár tizenötödik alkalommal rendezte meg a helyi önkormányzat a település szüreti fesztiválját.

Polgár Tibor

Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, hiszen kellemes napsütés kísérte a programokat. A reggeli zenés ébresztőt követően tíz órakor indult el a szüreti felvonulás, amelyhez nagyon sokan csatlakoztak. Tizennyolc lovaskocsi szállította a felvonulásra beöltözött szereplőket, a kavalkádot hátaslovon lovagolók is színesítették. A faluban két helyen álltak meg a felvonulók, majd ezt követően a Szőlőhegyben is tartottak egy bemutatót. A fellépők táborát erősítették a felvidéki Felsőpatony, valamint Béke településekről érkezett férfi és női dalárda tagjai.

Fotó: Istenes Gyula

Délután kulturális programok kezdődtek. Itt műsort adott többek között a gecsei Dallamvarázs énekkar, illetve a vaszari citerások, míg a pápai Pegazus színház operettelőadással szórakoztatta az egybegyűlteket. A közönség színvonalas néptáncbemutatót tekinthetett meg a Veszprém-Bakony Táncegyüttes prezentálásában. Az esti programot a Takácsi Zenestúdió előadása kezdte, amit aztán helyi fellépők követtek, a műsort színesítette Papatyi Tóth Tünde és Horváthné Hollenczer Anita is. A napot a Kredenc együttes műsora és retródiszkó zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!