Gyulafirátót

2015.10.25. 09:20

Megközelíthetetlen gyalog a halastó - Palló oldhatja meg a problémát

Veszprém-Gyulafirátót – Nem lehetett gyalog megközelíteni a helyi halastavat a hatalmas sár és a tóhoz vezető bekötőútnál hömpölygő vízfolyás miatt, jelezte olvasónk.

Marton Attila

A tóhoz vezető út legelején 25–30 centiméter mély, az utat teljes szélességében elfoglaló vízfelület volt, és a közelben sehol sem akadt egy tégla, deszka vagy más alkalmatosság, amellyel megközelíthető lett volna, írta olvasónk, aki megjegyezte, egy keskeny palló az út szélén elférne, és az autóval közlekedőket sem zavarná, valamint a gyalog érkezők is könnyebben megközelíthetnék a tavat.

A halastó tulajdonosa a magyar állam, vagyonkezelője a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, mondta érdeklődésünkre Czaun János önkormányzati képviselő, aki emlékeztetett, a láp és az élőhely megmentéséért helyreállítási, élőhelyvédelmi programot indított tavaly a szervezet.

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója elmondta, a Miklád-tóhoz vezető út nem a nemzeti park vagyonkezelésében van, hanem részben önkormányzati, részben pedig magántulajdonban lévő területek szegélyezik. Ez az oka annak is, hogy a pályázati forrásból finanszírozott projekt részeként erre a területre nem tudtak igénybe venni forrást. Mivel az út nem esik semmilyen védettség alá, ezért a szervezet nem tudja megszerezni az út melletti területeket. Az igazgató megjegyezte, annak érdekében, hogy megkönnyítsék a tó gyalogos megközelítését, pallókat terveznek elhelyezni, az olvasónk által jelzett problémát elsősorban a rendkívüli csapadékos időjárás idézte elő.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!