rendhagyó megemlékezés

2018.01.26. 08:29

Verséneklő esttel köszöntötték a kultúra napját

Rendhagyó módon emlékezett meg idén Hajmáskér a Magyar Kultúra Napjáról.

Jákói Bernadett

A falu apraja-nagyja jelentkezett arra a felhívásra, amelyet a művelődési ház hirdetett meg a településen. Az ünnepi esten a hivatásos előadók mellett a verseket szerető és azokat bemutató helyi közönség töltötte meg az előadótermet a Muzeális Kiállítóhelyen.

A Magyar Kultúra Napján az első alkalommal megszervezett verséneklő esten Hajmáskér lakosai szavaltak, énekeltek Fotó: Jákói Bernadett

József Attila, Csokonai Vitéz Mihály, Dsida Jenő, Arany János, Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály,  Nagy László , Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós,  Aranyosi Ervin költészetének a mai közönség számára is örök érvényű gondolatai  hangzottak el énekelt és verselt, valamint hangszeres  előadásban.

Az első alkalommal meghirdetett bensőséges, lélekemelő kulturális programon mindenki a saját énjének megfelelő verset választott önálló feldolgozásban, méltón tisztelegve a magyar nyelv és a magyar énekelt költészet napjainkban is sokat jelentő közösségi értékei előtt. A népi hangszeres megszólaltatásban és a gitárral kísért közös ének az irodalmi est nívóját emelte.

A nagy sikert aratott kultúra napi irodalmi rendezvényt hagyomány- és közösségteremtő céllal a jövőben többször, más jeles alkalommal is megrendezik a településen – tájékoztatott Dancsó Valéria művelődésszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!