Halimba

2015.08.24. 16:00

Ilyen volt a Nagyboldogasszony-napi búcsú Halimbán

Halimba - Az idei évben sem unatkozott az, aki részt vett a Nagyboldogasszony-napi búcsú és falunap programjain.

Civil Tudósítónktól

Gróf Emese művelődés-szervező úgy állította össze a kétnapos rendezvényt, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. A sportrajongókat horgászverseny, focibajnokság és autós ügyességi verseny várta.

A zene- és tánckedvelők is mindkét napon gazdag kínálat közül válogathattak: szombaton a Tapolcai Musical Stúdió, a Batsányi Táncegyüttes és a herendi Viktória Táncegyesület lépett fel, vasárnap pedig az ajkai Kristály Sportegyesület aerobik-bemutatóját, a Patakparti Óvoda jelnyelven előadott zenés produkcióját és a Cintányéros cudar világ című operett-összeállítást nézhette meg a közönség.

A helyi általános iskola tanulói esernyős tánccal léptek fel
Fotó: Schvarczkopf Anita

Mindkét nap délutánján felléptek helyi csoportok is, így a helyi általános iskola esernyős tánccal, a Poppy Seed zumbacsoport több koreográfiával is bemutatkozott. Esténként pedig Gábor és Tamás várta a bulizókat, a szombati sztárvendég Szűcs Judith volt. A művelődési ház termében Esküvő a régi időktől időnkig címmel a helyi lakosok esküvői fényképeit, ruháit és Simon Zoltán festő képeit lehetett megnézni. Idén az érdeklődők kisvonattal járhatták be Halimba utcáit. A szervezők a menetjegyből befolyt összeget a Halimba Község Közalapítvány javára ajánlották fel.

Szombaton délután Tóbel János polgármester ünnepi beszédében örömmel említette, hogy az elmúlt héten fejeződött be a település három utcájának az aszfaltozása. Beszélt továbbá arról a sikeres pályázatról is, melynek támogatásával egy új kisbuszt vásárolnak a mostani falubusz helyett. Az autó nagy segítséget nyújt majd a civil szervezetek és a falu mozgáskorlátozott lakóinak közlekedésében - mondta el a megnyitón Halimba első embere. Majd kihirdette a pénteki horgászverseny eredményét: Lány kategóriában Földi Odett a legügyesebb lány horgász címet nyerte el. Fiú kategóriában: 1. helyezett Preininger Dávid, 2. helyezett Berki Szabolcs, 3. Németh Levente lett.


Szerző: Schvarczkopf Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!